Mornar se oprostio od Uroša Lukovića koji karijeru takođe nastavlja na Jadranu

Trideset dvogodišnji centar Uroš Luković, koji je bio član “Ponosa Bara” pune četiri godine nije više član Barana. Njegov odlazak je danas potvrđen pozdravom na društvenim mrežama barskog košarkaškog ABA ligaša.

“Luki, jedan si od igrača koji su obilježili košarkašku revoluciju koja se desila pod Rumijom minule 4 godine! Bio si naš „leteći mornar“ i svojom pojavom i stilom jedan od najpopularnijih stanovnika Bara. Legendo, znaš već – “once a sailor, always sailor”, u Baru i Topolici bićeš uvijek dobrodošao, piše u poruci kluba.

Luković je u barski klub stigao prije četiri godine iz Partizana. Prošle sezone je u ABA ligi, na 25 utakmica, prosječno po meču bilježio 5,3 poena i 3,9 skoka. Prosjek karijere imao je u prvoj sezoni igranja za Mornar (2017/2018) kada je u tandemu sa Nidamom bilježio 12,9 poena i 7,3 skoka. Ukupno je u četiri sezone u barskom timu u ABA ligi imao prosjek od 9,1 poena i 6,3 skoka.

Njegov novi klub bi kako se najavljuje mogao da bude, takođe tim na Jadranu – Zadar. Naime, kako je najavio Totalbasket.gr, Luković bi karijeru trebao da nastavi u tom hrvatskom klubu.

Mornar se, u međuvremeno, emotivnom porukom zvanično oprostio od još jednog igrača, koji je godinama nosio dres Barana – od beka Marka Mugoše.

Podgoričanin je za barski tim najviše igrao u prve dvije sezone Mornara u ABA ligi (2017/17, 2017/18), dok je kasnije zbog priličnog broja stranaca u klubu priliku dobijao u crnogorskom šampionatu. U sezoni za nama nije odigrao ni jedan meč u ABA ligi.

Share.

Comments are closed.