Mornar će u drugi dio sezone ući sa bitno promijenjenim sastavom, prozivka zakazana za 9. januar

Mornar je prvi dio sezone završio kao devetoplasirani tim sa 19 bodova iz isto toliko mečeva.

Barani su bili projektovani da budu u gornjem dijelu tabele, cilj je bio Evropa, ali je Mornar na polusezoni u opasnoj zoni. Da li je to glavni razlog za odlaske ili nešto drugo, pitanje je, ali je već sada izvjesno da će barski tim u drugi dio sezone ući sa bitno promijenjenim sastavom.

Prozivka za proljećni dio sezone zakazana je za 9. januar.

Kao što je poznato, dva Podgoričanina idu iz Mornara u Budućnost – već odranije se pisalo o povratku Petra Grbića u redove vicešampiona, a već je dogovoren i prelazak Petra Sekulovića. Osim tandema koji ide u Budućnost, Mornar će ostati bez tandema Alekse Maraša i Anđelka Jovanovića, koji se nakon polusezone vraćaju sa pozajmice u matični klub – Dečić. Ako su odlasci Maraša i Jovanovića bili očekivani, onda je, možda, neočekivano da će Mornar ostati bez ofanzivaca Igora Počeka i Boška Guzine, sa kojima je Mornar i uspio da se domogne Prve lige.

Poček je prvi u novoj godini koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom u koji je stigao u zimskom prelaznom roku 2020. godine iz Zlatibora. Osim Počeka, ispisnicu je uzeo i golman Stojan Vukčević, koji je, takođe, bio dio tima koji je izborio elitni rang, a koji je u tek završenoj polusezoni branio na samo osam utakmica.

Sve to usloviće brojne promjene.

Prvo pojačanje Mornara trebalo bi da bude Branislav Janković iz Budućnosti.

Share.

Comments are closed.