“Montenegro open” u Sutomoru: Najuspešniji borci kluba Mata Leao

Sa limitom od 100 takmičara, održan je “ADCC Monte Minerale Montenegro open” u plažnom baru “Korali” u Sutomoru.

Borilački događaj na obali mora privukao je učesnike iz 26 klubova iz deset država – Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Rusije, Slovenije, Kosova, Austrije i Crne Gore.

Prvo mjesto i pehar u generalnom plasmanu, te novčana premija od generalnog sponzora Monte Minerale, pripali su domaćinu, klubu brazilskog džiu džicua Mata Leao iz Podgorice, drugo mjesto zauzeo je Icon Sloboda iz Tuzle, dok je treći bio klub The Strongest Roots iz Skoplja.

Mata Leao iz Podgorice osvojio je 19 medalja u svim uzrastima – osam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih.

Najbolji takmičar turnira u dječijem i juniorskom uzrastu je Boris Ilin (Mata Leao) sa najviše pobjeda predajom protivnika, dok je najbolji seniorski borac novopazarski superteškaš Jusuf Hajrović (Sandžak Top tim) kao osvajač “professional open” kategorije i nagrađen je posebnim peharom, te novčanom i robnom nagradom sponzora Monte Minerale i Half guard.

– Potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu, turnir je već jednom bio odgođen zbog prvog talasa korona virusa, pa smo se sada odlučili za atraktivno rješenje u kalifornijskom stilu takmičenja na plaži. Imali smo veliki odziv boraca i klubova, a morali smo uvažiti brojni limit epidemijskih mjera od 100 takmičara. To je na neki način dalo i elitni duh ovom turniru, morali smo odbiti veliki broj prijava, što pokazuje da će turnir biti ekstremno masovan u normalnijim okolnostima. Viđene su atraktivne borbe koje su spontano privukle i publiku, pa je turnir nekoliko puta morao biti stopiran da bi se uvažile mjere koje su na snazi. Klub Mata Leao pokazao je još jednom da je lider ovog sporta u regionu, a brazilski džiu džicu da je sport budućnosti koji je za 15 godina tradicije polako, ali sigurno ušao u srce Crnoj Gori. Zahvaljujemo se svim članovima kluba, takmičarima i klubovima na učešću – izjavio je organizator i trener pobjedničke ekipe Mladen Jokmanović.

Share.

Comments are closed.