Mlađi pioniri KK Mediteran šampioni Crne Gore

Članovi KK Mediteran osvojili su prvo mjesto na finalnom turniru u konkurenciji mlađih pionira (2007. godište) koji je prethodnog vikenda održan u Podgorici.

Talentovani Barani su pod vođstvom Ranka Čarapića i Ivana Rakovića u odlučujućoj utakmici za prvaka Crne Gore savladali podgorički BKM 68 – 56 i zasluženo se okitili titulom prvaka Crne Gore.

U teškom i neizvjesnom meču, vidjeo se popriličan nroj grešaka na terenu, odnosno, da su barski dječaci bili iscrpljeni poslije teške utakmice od perethodnog dana, ali su volja, srce i kvalitet na kraju ipak odlučili i zasluženo pobijedili veoma dobru ekipu BKM-a.

Najzaslužniji i najbolji u finalnoj utakmici bio je sjajni Luka Kovačević koji je “vodio” ekipu kada je bilo teško i koji je bio strijelac sa čak 35 koševa. Za barski sastav poene su još dali: Nikezić 7, Šestović 8, Komnenović i Mrgudović po 8, te Spičanović 2 poena.

Prethodnog dana u polufinalu, mlađani Barani su u neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici savladali ekipu Budućnosti rezultatom 69 – 67. I u tom duelu, pobjeda naših talentovanih sugrađana je bila više nego zaslužena, jer su tokom cijelog meča vodili, najviše 10 poena, izuzev u finišu susreta na 3 minuta i 40 sekundi prije kraja kada je Budućnost prvi i jedini put povela sa 2 razlike.

Na krilima maestralnog Nikezića (koji je bio ubjedljvo bio najbolji akter meča sa 30 poena), Mediteran nije dozvolio preokret, a pored njega poena za barski klub su postigli: Kovačević 18, Komnenović 13, te Mrgudović i Dobrković po 4 poena.

Barani su šampionat završili sa impresivnim učinkom od 25 pobjeda, bez poraza.

U meču za treće mjesto Budućnost je savladala dojučerašnjeg šampiona, ekipu nikšićkog Anagastuma.

Share.

Comments are closed.