Mitar Novaković podnio ostavku

Kao grom iz vedra neba danas je stigla vijest da je sportski direktor FK Mornar Mitar Novaković podnio ostavku na mjesto prvog operativca kluba.

Novaković je poslije remija sa šampionom odlučio da se povuče, a za naš portal je kratko potvrdio ovu vijest.

“Istina je podnio sam ostavku” kazao je Novaković.

Da podsjetimo, rodjeni Baranin je prije pet godina u najtežim trenucima po klub prihvatio se mjesta sportskog direktora. Početkom avgusta 2018.godine, krenula je nova era Barana, a Novaković je bio jedan od onih koji je pokrenuo klub i odlučio da se bori.

Sada ostaje da se vidi reakcija kluba.

Prije dvije godine Mornar je sa njim na čelu proslavio povratak u elitni rang, da bi Barani već prve sezone igrali veoma zapaženu ulogu u domaćem šampionatu.

Mornar je na početku ove sezone takodje imao solidnih partija. Iako je trenutno na osmoj poziciji na tabeli sa 8 bodova, igre koje pruža barski prvoligaš su daleko bolje od trenutnog plasmana i bodovnog salda.

Jedno je sigurno odlazak nekadašnjeg reprezentativca značio bi i početak problema u organizacionom dijelu, jer je Novaković ovih godina pokazao koliko je važno da klub ima takvog operativca, koji je u prvom angažmanu nakon igračke karijere vjerovatno bio previše emotivan.

Share.

Comments are closed.