Ministarstvo podržalo KK Mornar

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predstavnike FK Sutjeska i KK Mornar, koje je taj resor finansijski podržao, vodeći se rezultatima tih klubova u prošloj godini, ali i njihovom uspješnom tradicijom.

Janović je istakao da je zaokružena podrška za 12 istaknutih crnogorskih klubova, u skladu sa Zakonom o sportu.

Sigurni smo, kazao je on, da Ministarstvo sporta i mladih na ovaj način daje dodatnu motivaciju i ohrabrenje za FK Sutjesku i KK Mornar u kontekstu njihovih daljih aktivnosti na međunarodnoj sportskoj sceni. 

“Iako je jedan od presudnih kriterijuma bio uspjeh iz prethodne godine ono što je Sutjeska uradila prošle sedmice, plasirajući se u drugo kolo Lige šampiona, ali i rezultati koje ova dva kluba u kontinuitetu ostvaruju, potvrđuje ispravnost odluke da ih dodatno podržimo“, naglasio je ministar. 

Janović je dodao da će Ministarstvo biti podrška istaknutim klubovima u njihovim namjerama da Crnu Goru što bolje predstave na međunarodnim takmičenjima.

Iz FK Sutjeska i KK Mornar su se zahvalili Vladi i Ministarstvu sporta i mladih, konstatutjući da je njihova podrška veliko ohrabrenje za dalji rad.

“Oni su naglasili da ih raduje i svijest da je ovo sportska priča cijele Crne Gore i svih njenih građana”, kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisusttvovali predsjednik FK Sutjeska Ranko Jovović i direktor kluba Nikola Jovović, dok su KK Mornar predstavljali predsjednik kluba Đorđe Pavićević i predsjednik Skupštine kluba Igor Lukšić. 

Share.

Comments are closed.