Milačić: Zadovoljni smo trenutnim plasmanom, gledaćemo da se pojačamo

Utakmicama prvog kola EPCG Superlige odbojkašica, 29. septembra, otpočela je nova klupska sezona u Crnoj Gori. Odbojkašice Herceg Novog brane titulu, prvu u klupskoj istoriji, nakon sezone sa duplom krunom. U takmičenju u dvokružnom sistemu, za mjesto u plej-ofu boriće se još devet timova: Akademija, Albatros, Budućnost Volley, Galeb Liko Soho Group, Jedinstvo, Luka Bar, Mediteran, Morača i Rudar, osvajač EPCG Prve lige i povratnik u elitu. ŽOK „Luka Bar“ nakon gotovo polovine odigranog šampionata, nalazi se na odličnom drugom mjestu. Tim povodom naš gost bio je strateg nekadašnjeg šampiona, Vladimir Milačić.

„Moramo biti zadovoljni trenutnim plasmanom. Trenutno smo drugi nakon poraza od neprevaziđene ekipe Herceg Novog, ali i od Galeba minimalno. Baš taj Herceg Novi je ekipa koja je kvalitetom, ali i stručnim štabom ispred svih. Imaju veliki broj stranaca, odličan stručni štab, a na nama ostalima je da pokušamo da im pariramo. Znate i sami da to nije nimalo lako. Igrali su i ove sezone jake evropske utakmice, a utisak je da im žrijeb nije bio naklonjen. Naišli su na jake timove i tu je bio kraj evropske epizode“, kaže Milačić.

Učinkom svoje ekipe je zadovoljan.

„Moram biti zadovoljan. I mi smo pretrpjeli dosta kadrovskih promjena. Mislim da smo jači ušli u ovogodišnji šampionat. Imali smo i dvije djevojke iz Kolumbije, koje su se, moram da kažem, na naše malo iznenađenje, odazvale nekim reprezentativnim obavezama, što je nama u sred sezone napravilo problem. Morali smo da raskinemo ugovor sa njima. Ipak, to se nije odrazilo na naše igre. Dobro guramo za sada“, dodaje Milačić.

Uskoro će i prelazni rok.

„Gledaćemo da se dodatno pojačamo, ako budemo u mogućnosti. Imamo na ‘skeneru’ nekoliko igračica, pomno pratimo tržište, kontaktiramo njihove trenere. Za sada ništa ne mogu obećati, ali se nadam da ćemo na kraju biti zadovoljni. Svi moraju da znaju da je Herceg Novi apsolutni favorit, a na nama ostalima je da im ‘zagorčamo’ život ukoliko je to moguće“, jasan je Milačić.

Danas će biti održan i žrijeb za Kup.

„Poslije narednog kola, koje je poslednje u prvom dijelu sezone, očekuju nas iskušenja u Kupu Crne Gore. Nadam se da bi mogli da budemo slobodni u ovom prvom kolu da se što bolje pripremimo pred naredna iskušenja“, kaže Milačić i podsjeća da se važan meč igra se u petak u 17 sati, a podrška publike je neophodna.

„Igramo sa neugodnom ekipom Albatrosa. Znali su ove sezone da odigraju dosta dobro i ovo je prava prilika da pozovem navijače da nas podrže u što većem broju. Mada, moram da istaknem da je ta podrška ove godine bila na zavidnom nivou. Imamo i tu još jedan dodatni motiv da im se odužimo na pravi način“, dodaje iskusni strateg.

Saradnja sa nadležnim institucijama je odlična.

„Moram da se zahvalim ljudima iz SRC ‘Topolica’ koji su pravi profesionalci u svom poslu. Znate i sami da nije lako uskladiti kompletan raspored mečeva, jer veliki broj ekipa nastupa u ‘Topolici’, ali se sve kockice poslože na najbolji mogući način. Tu je i Opština Bar. Posebna zahvalnost imamo prema menadžmentu Luke Bar, koji nas, evo toliki broj godina, uspješno prati. Znate i sami da smo u jednom periodu bili neprikosnoveni, ali dolaskom novih timova i to se mijenja“, objašnjava Milačić.

U razgovoru za Radio Bar govorio je i o aktuelnom momentu što se tiče reprezentacije.

„Muškarci su se kvalifikovali na EP, objektivno je da se tu nešto ne može konkretno uraditi. Što se žena tiče, iako posjedujemo kvalitet, situacija je bitno drugačija. Jak je kvalitet, mnoge reprezentacije igraju vrhunsku odbojku, a iako je taj format proširen, ostaje nam da se nadamo nekom velikom takmičenju“, zaključuje Milačić.

Share.

Comments are closed.