Milačić uoči finala Kupa: Ako nam se ukaže šansa pokušaćemo da je iskoristimo

Odbojkašice Herceg Novog i odbojkaši Budve braniće danas u Bijelom Polju trofeje Kupa Crne Gore. Herceg Novi će u 17 sati u dvorani Nikoljac, u finalnom meču, igrati protiv Luke Bar.

Hercegnovski tim ove sezone na domaćoj sceni nije izgubio ni set.

Trener Herceg Novog, Milorad Krunić, kazao je da niz bez izgubljenog seta, koliko je na neki način dobar i veliki, toliko im i stvara neki mali problem.

“Sve je teže i teže to nositi, jer sasvim je logično da mi negdje izgubimo set i onda je samo pitanje reakcije ekipe kad se to desi. Kako će to biti, da li će sasvim normalno i mirno igrati ostatak utakmice pa dobiti sljedeća tri ili će ući u neku paniku. Tu smo da ne dozvolimo to”, rekao je Krunić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Luka Bar cijele godine igra veoma dobro i da su u obje utakmice protiv Herceg Novog bar dva seta bila jako neizvjesna.

“Psihološka priprema i dobar ulazak u cijelu utakmicu puno će značiti, ko bolje otvori utakmicu, imaće puno veće šanse. Moram da prihvatim ulogu favorita, ali nikakvo potcenjivanje, Kup je takmičenje u kome se često dogode iznenađenja. Mi smo tu da se potrudimo da se ne dogodi iznenađenje, ali stvarno želim dobru odbojku i neizvjesnu utakmicu”, kazao je Krunić.

Herceg Novi će igrati za drugi, a Luka Bar za osmi trofej Kupa.

“Sirene” su Kup osvajale 2007, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2017. godine.

Trener Luke Bar Vladimir Milačić kazao je da je ekipa Herceg Novog, to i rezultati pokazuju posljednje dvije godine, neprikosnovena u crnogorskojligi i da je nivo iznad crnogorske lige.

“Jako dobro fizički izgledaju, tehničko-taktički dobro su vođeni. Ukoliko ikako budemo mogli da ih dovedemo u neki problem, da vidimo kakva će njihova reakcija biti, nadam se da će nam se ukazati šansa, a ako nam se ukaže, pokušaćemo da iskoristimo”, kazao je Milačić.

U konkurenciji odbojkaša, u 20 sati, sastaće se domaćin Jedinstvo i branilac tutule Budva.

U konkurenciji odbojkaša, u Kupu Crne Gore, najuspješnija je Budvanska rivijera sa sedam trofeja.

Budva je osvojila posljednjih pet, Budućnost ima tri, a bjelopoljsko Jedinstvo dva trofeja.

Share.

Comments are closed.