Međunarodni atletski miting sjutra u Baru, očekuje se oko 200 takmičara iz 11 država

Najstariji tradicionalni atletski miting u regionu ove godine će okupiti u Baru oko 200 atletičara iz 11 država, ističu iz Opštine Bar.

“Bar se pokazao kao uspješan domaćin velikog broja atletičara, a posebno bi izdvojili olimpijski tim Švedske, reprezentaciju Srbije, Mađarske i veliki broj klubova iz regiona koji su naši tradicionalni gosti.

Pored toga što je centar za pripreme, Bar se pokazao kao ozbiljan organizator velikih takmičenja kao što su bili Prvenstvo Balkana za mlađe juniore 2009. godine, Zimski bacački kup 2012, atletski dio takmičenja Igara malih zemalja Evrope.

Međunarodni miting pokazaće da smo spremni i za organizaciju većih manifestacija i na terenima gdje su ove godine trenirali olimpijski pobjednik u disku Stahl, vicešampion svijeta u skoku u dalj Montler i osvajačica velikih svjetskih i evropskih medalja u bacanju kugle Anita Marton. Na terenima u Baru koji su uređeni i modernizovani kroz ulaganje značajnih sredstava, danas mogu da treniraju i nastupaju najveće svjetske atletske zvijezde”, ističe se u saopštenju Opštine Bar.

Međunarodni miting počinje sjutra (nedjelja) u 13:30 u 10 atletskih disciplina. Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za 15 sati.

Share.

Comments are closed.