Masoničić: Cilj nam je da napravimo korak više

Odbojkašice Crne Gore pokušaće ove godine da izbore prvi nastup na Evropskom prvenstvu. U kvalifikacijama koje se igraju u avgustu i septembru, protivnice naših djevojaka biće odbojkašice Češke, Finske i Islanda.

“Dobili smo grupu sličnu po kvalitetu kao u prošlim kvalifikacijama. Češka je apsolutni favorit grupe. Finska je bila sa nama u grupi u prošlim kvalifikacijama i pobijedila nas je oba puta, ali smo u oba meča pokazali da imamo kvaliteta da igramo sa njima. Reprezentacija Islanda je realno najslabija u našoj grupi i protiv nje pobjede ne bi smjele da se dovode u pitanje”, kaže selektor naših odbojkašica, Baranin Nikola Masoničić.

Naš selektor ima samo jednu želju…

“Za nas je najvažnije da sve igračice budu zdrave, jer smo u prošlim kvalifikacijama imali puno problema sa povredama. Uz dobar plan priprema, nadam se da ćemo uspjeti da napravimo korak više u odnosu na prethodne kvalifikacije. Raduje me što je većina igračica imala dobar drugi dio klupske sezone i to što igraju standardno u svojim klubovima”, zaključuje Masoničić.

Plasman na EuroVolley 2023 izboriće prvoplasirane i drugoplasirane selekcije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

Share.

Comments are closed.