Luka Perović pokretačka snaga kadeta Mornara na sredini terena

Sve više se govori o mladim barskim talentima koji trče za fudbalskom loptom na zelenom terenu, a koji skreću pažnju na sebe svojim potezima i igrama. Primorski portal ovog puta predstavlja talentovanog i izuzetno darovitog zaljubljenika u fudbalsku igru –  Luku Perovića. Luka je kadet Mornara, koji je u jesenjem dijelu prvenstva odigrao 17 utakmica i postigao jedan gol.

Ovaj učenik Srednje Stručne škole, smjer Carina, prve fudbalske korake napravio je u školi „Barsaˮ svog oca Igora Perovića, koji je takođe bio odličan fudbaler.

Kako kažu njegovi treneri, Veselin Peković i Simo Medigović, Luka je dao maksimum u prvom dijelu, bio je udarna igla na sredini terena, i nakon njegovih asistencija saigrači iz napada redovno su pogađali protivničke mreže.

Fudbal je u porodici Perović uvijek bio strast i velika ljubav. Tako je i danas kod Luke, koji bez fudbala, kaže, ne može da zamisli dan. Uspjeh u školi mu daje dodatni mir i čistu savjest, kako bi mogao da se maksimalno posveti fudbalu.

– Volim fudbal, i za njega maltene živim. U svojoj ekipi najčešće igram zadnjeg veznog,  po potrebi mogu i prednjeg. Što se tiče ove polusezone zadovoljan sam, uvijek može bolje, ali za sada je veoma dobro. Za mene je fudbal veliki izazov. Na terenu treba brzo reagovati, osmisliti ili završiti akciju, što prije doći do gola protivnika… Tu su naravno protivnici, ali i saigrači sa kojima dijelim prostor. Uporan rad, uz talenat koji posjedujem, trebao bi da mi pomogne u daljem razvoju na zelenom tepihu. Volim da treniram, i sa loptom se družim svakog dana. Želja mi je, trenutno, da dođem do prvog tima, i sve sam tome podredio – kaže Luka, ističući veliko drugarstvo među kadetima Mornara.

– Što se tiče drugarstva, svi smo dobri između sebe, trudimo se da nema nikakvih konflikata, a ukoliko i dođe do njih riješimo ih sa našim trenerima. Odnos sa trenerima je odličan, uvijek pričaju sa nama i trude se da nam daju što bolje savjete.

Luka je puno slobodnog vremena proveo pred TV ekranom, gledajući mečeve nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Kataru.

– Uzor mi je, ujedno i najbolji igrač po meni na prvenstvu, Luka Modrić, a definitivno najbolja ekipa bila je Argentina. Igrači upravo te reprezentacije su se najviše borili za svoj grb, i na kraju su sasvim zasluženo osvojili pehar – kaže on, ističući veliku zahvalnost trenerima koji ga uvode u ozbiljniji svijet fudbala.

Share.

Comments are closed.