Lazar Zlatičaninin: Nemilosrdni centarfor kadeta Mornara

U poslednjih par godina Uprava FK Mornar više pažnje posjećuje mladim igračima iz svojih selekcija, što je posebno obradovalo Lazara Zlatičanina. U selekciji kadeta ovaj nemilosrdni centarfor redovno pogađa protivničke mreže, i sve golmane i odbrambene igrače stavlja na muke. 

Na 19 odigranih utakmica postigao je 10 golova, ali, kako kaže, u drugom dijelu prvenstva taj učinak će biti mnogo veći.

Prema riječima njegovih trenera Veselina Pekovića i Sima Medigovića, Lazar napreduje iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, i zaista će, ako ovako nastavi da radi, brzo doći do dresa prvotimca Mornara.

Moguće i da je za to najviše zaslužan njegov prvi trener u školi fudbala „Sutomoreˮ, upravo sadašnji trener u kadetima, Veselin Peković, koji ga je još kao šestogodišnjaka, kad je počeo da trenira, podsticao na više ciljeve dok ga je učio tim prvim fudbalskim koracima.

– Najviše zahvalnosti dugujem upravo treneru Pekoviću, jer mi je on najviše pomogao baš kada je to i trebalo i dao mi veliku podršku. Zajednički smo, i tada i danas, ispravljali sve mane i nedostatke. Ipak, svjestan sam naravno da ima još uvijek ima dosta toga da se uči. Boriću se svim snagama da pokažem kako je fudbal moje životno opredjeljenje, i mislim da ću uspjeti. Kad pogodim protivničku mrežu izuzetno sam srećan, to je predivan osjećaj. To je glavni cilj svih napadača u igri – kaže ovaj učenik srednje Stručne škole – smjer Nautika.

Lazar za sebe kaže da je uporan, i da ga svi, počev od roditelja pa do saigrača i trenera, podržavaju u nastojanju da se razvija kao dobar fudbaler. U školi je dobar đak i ističe da nije dolazio u situaciju da mora da bira između škole i fudbala, jer je sve uspio da uklopi kako treba.

– Otac je moj najveći kritičar, a moram spomenuti i profesore, koji zaista imaju razumijevanja za moja odsustvovanja zbog fudbala. Uz dosta truda i odricanja mogu zajedno i škola i fudbal. U školi sam dobar učenik – kaže Lazar, dodajući da mu je Leo Mesi poseban idol, i ujedno najbolji igrač svih vremena.

Share.

Comments are closed.