Kreće proljećna fudbalska bubamara: Od starta žestoka borba za plasman i bodove

Predstojećeg vikenda u Crnoj Gori kreće fudbalsko proljeće. Poslije dva mjeseca pauze, mečevima 20. kola nastaviće se takmičenje u Merdianbet Prvoj crnogorskoj ligi.

Prvo kolo nastavka odmah bi moglo da otkloni neke dileme. Dvojac sa vrha, Sutjeska i Budućnost, imaju isti broj bodova, po 37. Nikšićani dočekuju Jezero, i bar na papiru su favoriti, mada su Plavljani znali da iznenade ekipu trenera Nenada Brnovića. Budućnost gostuje na vrućem terenu pod Malim brdom ekipi Petrovca, koja za cilj ima plasman u Evropu. Po onome što su pokazali u jesenjem dijelu, ali i u pripremnom periodu, Sutjeska i Budućnost vodiće trku za prvaka do samog kraja.

Borbu za Evropu vodiće treće plasirani Dečić i Petrovac na poziciji četiri, takođe sa istim brojem bodova, po 28. Tuzani na svom terenu dočekuju fenjeraša Iskru.

U zoni baraža su i Mornar i Rudar, a na dva i tri boda od pozicija koje vode u doigravanje su Jezero i Jedinstvo Franca. Tivatski Arsenal je u sredini tabele i trenutno ne djeluje ugroženo. Dočekuju ekipu Jedinstva France, ali možda i neće lako doći do bodova.

Rudar u Pljevljima dočekuje Mornar. Domaći imaju 20 bodova, bod više od Barana. Ako izgube, Barani će već od samog starta biti u problemima.

U najtežem položaju svakako je Iskra. Ekipa iz Danilovgrada ostala je bez par solidnih igrača, ali su i angažovani neki novi, a da li će biti prava pojačanja tek će se vidjeti kroz nastavak prvenstva.

Share.

Comments are closed.