Krajem jula u Mrkojevićima počinju 11. Sportske igre

U organizaciji NVU ”Sportski talenat” od 28. jula do 5.avgusta održaće se  11. Sportske igre u Mrkojevićima, najznačajnija i najveća tradicionlalna sportska manifestacija u istoimenoj Mjesnoj zajednici kod Bara.

Iz organizacionog odbora koji ove godine sačinjavaju: Elvir Bajramović, Dino Šabović i Stela Muslić,  ističu da ovogodišnja manifestacija ima za prevashodni cilj približavanje kulture djeci i omladini,  kao i njihovo uključivanje u društvena i kulturno-sportska dešavanja.

„Vjerujemo da ćemo kao i svih prethodnih godina biti dobri domaćini i opravdati važnost održavanja jedne ovakve manifestacije koja prvenstveno ima za cilj da doprinese sadržajnosti i raznovrsnosti turističke ponude grada Bara, kao i promociji Mrkojevića, očuvanju kulture ovog kraja,  i ostvarivanju što bolje saradanje sa našom dijasporom“, stoji u saopštenju NVU „Sportski talenat“.

Igre zvanično počinju u nedjelju 28. jula, gdje će veliki broj djece i sportskh rekreativaca moći da učestvuju, da se druže i takmiče na različitim lokacijama u Mrkojevićima u nekoliko sportova i sportskh disciplina – malom fudbalu, odbojci, tenisu,  plivanju, skokovima u vodu, ronjenu na dah, bilijaru, streljaštvu i pikadu.

Ceremonijlano zatvaranje manifestacije je planirano za 5.avgust na sportskim poligonima OŠ „Mrkojeviči“ u Pečuricama.

Ovogodišnja manifestacija se organizuje uz generalno pokroviteljstvo Opštine Bar, uz partnersku podršku preduzeća Kalamper d.o.o., TO Bar, Euromix betona d.o.o., Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Možure d.o.o.

Prijave  za sve sportove i  sportske discipline mogu se obaviti putem vibera na broj 068/552-557, kao i na zvaničnoj facebook stranici Sportske igre Mrkojevići 2019, odnosno putem instagrama  sportske_igre_mrkojevici_2019.

Krajnji rok za prijave je 26.jul!

Share.

Comments are closed.