Košarkaši Mornara za produžetak serije, Podgoričani za 12. titulu šampiona Crne Gore

Nakon odličnog prvog poluvremena u kom je Mornar igrao atraktivno, brzo i efikasno, umor je učinio svoje. Košarkaši Budućnosti, svježiji i sa dužom rotacijom savladali su barski tim i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej ofa crnogorskog šampionata.

„Šteta. Mislim da smo iscjedili iz sebe i zadnji atom snage. Ne tražim opravdanje, ali mi smo u 30 dana odigrali 15 utakmica što nije slučaj ni u NBA karavanu! Sve je to uzelo danak. Budućnost je došla na prag osvajanja trofeja sasvim zasluženo, sa igračkim kadrom koji je bio ravnopravan i mnogim rivalima u Evroligi. Čestitke protivniku, a mi ćemo i u meču broj tri u Podgorici pokušati da prolongiramo ovu seriju i da trofej zadržimo u Baru.“ Izjavio je šef stručnog štaba Mornara, Mihailo Pavićević.

Primjetno je bilo da je Nemanja Vranješ dao svoj maksimum, ali je ipak početkom četvrte dionice morao sa bolnom grimasom na licu da izađe sa terena „Topolice“.

„Uvijek mi je krivo kada se neki igrač povrijedi, naročito ako je riječ o čovjeku i borcu kao što je Vranješ koji će uvijek imati svoje mjesto u Mornaru, dokle god on to bude želio. Više puta sam ga pitao je li siguran da želi da zaigra, a on je na tome insistirao. Vidjeli ste i sami kako je to rezultiralo – obnovom povrede. Pred njim je dugo ljeto za oporavak i sigurno neće igrati u Podgorici“ zaključio je Pavićević.

Meč broj tri igra se u subotu veče u SC „Morača“ od 20,30h, a u slučaju pobjede Budućnost će vratiti trofej prvaka u svoje vitrine.

Meč će da sude: R. Vojinović, Z. Rutešić i M. Kaluđerović.

Share.

Comments are closed.