Košarkaši Mornara protiv holandskog Lajdena prekinuli seriju od šest poraza na dva fronta

Trej Luis, bek košarkaša Mornara, nakon pobjede protiv holandskog Lajdena u FIBA Evrokupu (87:74), prve u sezoni nakon šest poraza (četiri u ABA ligi i dva u Evropi), kazao je da je ekipi “trebala ova pobjeda”.

– Velika pobjeda za nas – rekao je Luis, i nastavio:

– Ovo je prva utakmica u kojoj smo spojili dvije dobre polovine. Obično smo na prethodnim utakmicama dobro počinjali i na kraju loše završavali utakmicu. Ali smo večera odlučili da se zajedno držimo do kraja. da u punom intenzitetu igramo čitavu utakmicu. Ova pobjeda je rezultat takvog pristupa tokom 40 minuta – zaključio je američki košarkaš.

Pomoćni trener Vaso Milović, koji je drugi put zaredom na klupi mijenjao bolesnog Mihaila Pavićevića, bio je srećan zbog trijumfa.

– Prije svega čestitam mojim igračima. Bila je ovo veoma teška utakmica, a kao što je Trej (Luis) rekao, trebala nam je ova pobjeda. Bilo je puno oscilacija u igri, a u posljednjoj četvrtini smo konačno dokazali da možemo da budemo dominantni u oba pravca, posebno u odbrani. Svidjela mi se energija momaka, držali su se napeg plana igre, a dobro smo pripremili meč. Želio bih da vidim još pobjeda u narednom period – rekao je Milović.

Share.

Comments are closed.