Košarkaši Mornara pred drugi meč finalne serije play – off-a poručili: Idemo na pobjedu

Umor, skraćena rotacija i jak protivnik rezultirali su da Mornar bude ubjedljivo poražen u prvom meču finala plej ofa Super lige Crne Gore. Iako se Mornaru daju male šanse za odbranu šampionskog naslova, igrači i stručni štab ne žele da se predaju bez borbe.

„Mi nemamo samo za protivnika ekipu Budućnosti, već i umor koji nas je lišio pomoći mnogih igrača. Međutim, ne tražimo opravdanje niti ćemo ga tražiti. Ići ćemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da je ostvarimo, pa makar nas i četvoro bilo u rotaciji u sastavu. Na nama je da damo 100 posto svojih mogućnosti da trofej ostane u Baru“ izjavio je plejmejker Mornara, Nikola Rebić.

Ipak, dobra stvar u ovakvim mečevima, koji su lišeni neizvjesnosti, jeste veća minutaža mladih igrača.

„Svakom mladom igraču kako Mornara tako i Budućnosti je važno da te minute koje dobiju iskoriste na najbolji mogući način. Takav je slučaj bio i sa zadnjom četvrtinom u „Morači“ kada su šansu dobili, odmah na početku četvrtine i Živanović i Marljukić. To jeste i velika prednost lige koja insistira na određenom broju mladih igrača koji će se kroz ovakve mečeve brže afirmisati“ zaključio je Rebić.

Meč broj dva na programu je u četvrtak uveče od 20 sati i 30 minuta u „Topolici“, a vodiće ga sudijska trojka u sastavu: Dragojević, Rutešić i Savović. Ulaz je slobodan kao i na svim mečevima domaćeg šampionata ove sezone. 

Share.

Comments are closed.