Košarkaški klub Mediteran treću godinu zaredom šampion Crne Gore u pionirskoj konkurenciji

Mediteran – Budućnost 75:64 (18:10,20:18, 21:11, 16:25)

Pioniri barskog Mediterana osvojili su novu titulu košarkaškog prvaka Crne Gore ! Na završnom turniru u Herceg Novom, mlađani Barani su još jednom potvrdili sjajan rad u ovom klubu i treću godinu zaredom okitili se titulom prvaka u konkurenciji do 15 godina.

Prije tri godine bili su najbolji u konkurenciji mlađih pionira, a ove i prethodne sezone u konkurenciji pionira.

Na turniru koji je od četvrtka do danas okupio osam najboljih ekipa u Crnoj Gori u ovom uzrastu, mlađani Barani su upisali sve tri pobjede.

U prvoj utakmici u četvrtfinalu, Mediteran je pobijedio Podgoricu 56:50, u polufinalu bio bolji od podgoričkog BKM-a 65:61, dok su u finalu nadigrali vršnjake iz podgoričke Budućnosti 75:64.

U velikom finalu 25 poena u ekipi Mediterana je upisao Vlado Komnenović, Luka Kovačević i Vasilije Šestović dodali su po12. Dušan Stanković je meč završio sa 8 poena, Andrej Đurišić sa 6, a Andrej Račić sa 4 poena, dok su po dva koša na utakmici dodali; Danilo Đikanović, Balša Bajčeta i Matija Maljević.

KK Mediteran

Pod vođstvom sjajnog trenerskog tandema Ranko ČarapićIvan Raković, za barski klub među osam najboljih nastupili su; Andrej Đurišić, Andrija Spičanović, Danilo Đikanović, Balša Bajčeta, Dušan Stanković, Luka Kovačević Vasilije Šestović, Ivo Dobrković, Ognjen Mrgudović, Andrej Račić, Vlado Komnenović i Matija Maljević.

Barani su na završnom turniru igrali bez kapitena Danila Nikezića koji je doživio tešku povredu početkom godine. Kompletan drugi dio sezone bili su lišeni njegove pomoći, pa najnoviji uspjeh još više dobija na značaju.

Pored Mediterana, Budućnosti, Podgorice i BKM-a, među osam najboljih u Herceg Novom igrali su; Galeb i AS iz Herceg Novog, Gorštak iz Kolašina i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Share.

Comments are closed.