Kik bokser Nikola Jovetić ostvario sjajne rezultate u prošloj godini, od ove očekuje dalji napredak

Naš sugrađanin Nikola Jovetić nedavno je u izboru Komisije za dodjelu opštinskih godišnjih sportskih priznanja u 2021.godini nagrađen posebnim priznanjem. Iako ima samo 15 godina, u sportskim krugovima ističu da mladi Sutomorčanin posjeduje veliki talenat. Jovetić je juniorski reprezentativac Crne Gore u kik boksu, a u godini za nama je ostvario sjajne rezultat, od kojih izdvajamo bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore u Budvi.

Nikola je i na drugim takmičenjima blistao. Osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, gdje je proglašen za najboljeg mlađeg juniora na takmičenju.

Osvajač je zlatne medalje na otvorenom prvenstvu Srbije, dok na šampionatu Crne Gore nije imao protivnike.

U prošloj godini osvojio je zlatne medalje na prestižnom ”Balkan Open”-Balkanskom Kupu u Tešnju- BiH, kao i na turniru ‘‘Trofej Prijestonice” na Cetinju.

Iako nema adekvatnih uslova za bavljenje ovim sportom u svom gradu, koji je odnedavno i olimpijski sport, Nikolu Jovetića, to nije sprječavalo da se maksimalno posveti svojoj sportskoj ljubavi.

Baranin, rođen na Cetinju prije 15 godina, Nikola je veliki broj medalja donio svom gradu iako još junior. Uz to, on i njegova porodica su velikim odricanjima omogućili njegov napredak.

Naime, sve godine koliko trenira ovaj sport, troškove priprema, takmičenja i ostalog, snosi njegova porodica. Konstantna putovanja na treninge na relaciji Sutomore- Podgorica, te pripreme i takmičenja nijesu umanjili njegovu ljubav prema sportu, naprotiv.

Iz njegovog kluba, kao i Kik boks Saveza ističu da je uzoran sportista i jedan je od najperspektivnijih sportista u Crnoj Gori.

“Veliki šampion Ivan Strugar je 2013. godine otvorio klub ‘Strugar team’ i tada sam i ja počeo sa treninzima. On me naučio osnovama kik boksa i odradio možda i najteži posao za jednog trenera, a to je rad sa početnikom”- podsjeća se prvih dana druženja sa Strugarom, mada je od malih nogu okružen velikim šampionima ovog sporta.

“Iako me je otac vozio (i dalje me vozi tri puta nedjeljno) iz Sutomora u Podgoricu, nijedan trening nijesam propuštao, što je veoma naporno kako fizički, tako i finansijski, ali kad imam potpunu podršku moje porodice u svemu što radim, onda mi sve lakše pada. Pošto sam se potpuno posvetio ovom, možda i najtežem sportu na svijetu, moram dosta da putujem i van granica Crne Gore. Često sam i na relaciji Crna Gora- Srbija, gdje imam sreću da treniram sa najboljim trenerom na svijetu Dejanom Pavićem i sparingujem sa najboljim borcima svijeta”, ushićeno priča mlai sportista.

Kada je prošla godina u pitanju, ona ja za Nikolu bila veoma berićetna.

“Prošla mi je bila prva ozbiljna takmičarska godina u kojoj sam postigao veoma dobre rezultate. Iako sam početnik u ovom sportu, ostvareni rezultati nijesu iznenađenje, tim prije što sam posvećeno radio i trenirao”, ističe Nikola.

Govoreći o najboljim rezultatima, Jovetić podsjeća na trijumf na turniru “Trofej Prijestonice” na Cetinju. Pored toga prvak je Srbije i Balkana i najbolji mlađi junior na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.

Osvojio je Balkanski kup “Balkan open” u Tešnju (BiH), dok je sve krunisao sjajnim rezultatom u Budvi pred kraj prošle godine, kada je na Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju! Sve to u disciplini “low kick” u kategoriji do 63.5kg.

Nikola ističe veliku zahvalnost trenerima sa kojima radi, a cilj mu je da napreduje i da jednog dana kao senior takođe bude konkuretan …

“Najveću zahvalnost dugujem mojim trenerima Ivanu Strugaru, Peđi Durkoviću i Dejanu Paviću koji svakodnevno rade sa mnom. Imam tek 15 godina i nadam se da ću napredovati iz godine u godinu i da ću kada dođem do seniorskog uzrasta biti konkurentan borac, što je ujedno i moj cilj”, zaključio je Jovetić.

Share.

Comments are closed.