Kadetkinje Crne Gore u četvrtak protiv Slovačke otvaraju EP u odbojci

Selektor ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Zlatko Ćaćić objavio je danas konačan spisak odbojkašica koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu (EP) u Podgorici.

Šampionat će biti odigran od 1. do 9. oktobra, a Crna Gora takmičiće se u prvoj grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom.

U drugoj grupi rivali će biti Bjelorusija, Poljska, Rumunija, Rusija i Srbija.

Ćaćić računa na 12 odbojkašica, među kojima su i četiri odbojkašice klubova iz Bara; Staša Krivokapić, Natalija Vlaović i Maša Dragojević iz Galeba, te Anastasija Smolović iz Luke Bar.

Crnogorsku odbojku na šampionatu predstavljaće:

Tehničari – Staša Krivokapić (Galeb) i Andrea Krgović (Jedinstvo Franca),

Primači servisa – korektori – Tijana Milačić (Morača), Natalija Vlaović (Galeb), Anja Popović (Akademija), Sanja Rudan (Morača), Majda Čakar (Rudar) i Teodora Leovac (Rudar),

Srednji blokeri – Maša Dragojević (Galeb), Nađa Popović (Morača) i Jana Ćetković (Budućnost),

Libero – Anastasija Smolović (Luka Bar)

U stručnom štabu crnogorske reprezentacije biće i pomoćni treneri Ivica Šćekić i Sonja Banićević, tim menadžer Predrag Đonović i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Selektor Zlatko Ćaćić

Selektor Ćaćić kazao je da njegovu selekciju očekuje težak zadatak, navodeći da na EP svaki osvojeni set predstavlja uspjeh.

“Za našu selekciju je velika čast i samo učešće na tako velikom i kvalitetnom takmičenju. Nadam se da ćemo pružiti snažan otpor, pogotovo selekcijama na startu šampionata, Slovačke i Bugarske. Nadam se da će djevojčice uživati u svom nastupu”, rekao je Ćaćić.

Kapiten Tijana Milačić kazala je da će se ekipa potruditi da opravda očekivanja stručnog štaba, Saveza i navijača.

Kapiten Tijana Milačić

“Potrudićemo se da ostvarimo što bolji plasman. Imamo tešku grupu i izuzetno kvalitetne rivale. Prije svih, Turska koja igra završnice svih velikih takmičenja. Tu su i Italija i Slovenija. Vjerujem da sa Slovačkom i Bugarskom možemo da igramo”, kazala je Milačić.

Utakmice EP biće odigrane u dvoranama sportskog centra Verde i Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Šampionat će zvanično biti otvoren duelom Bugarske i Turske, u 15 sati, u Verde kompleksu.

Crna Gora će u 20 sati, u istoj dvorani, igrati sa Slovačkom.

U toj grupi rivali će biti i selekcije Italije i Slovenije (17.30).

U drugoj grupi, u prvom kolu, sastaće se: Bjelorusija – Rumunija (17.30) i Rusija – Poljska (20). Slobodna je Srbija.

Crnogorsku selekciju do kraja prve faze takmičenja očekuju i dueli sa Bugarskom (2. oktobar), Slovenijom (3. oktobrom), Italijom (5. oktobar) i Turskom (6. oktobar).

Po dvije najbolje selekcije iz obje grupe izboriće plasman u polufinale, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane razigravati za plasman od petog do osmog mjesta na EP.

Utakmice će se igrati bez prisustva publike, a prenos svih utakmica sa prvenstva možete gledati na kanalima Sport kluba, koji ima ekskluzivna prava prenosa.

Share.

Comments are closed.