Ivan Dobrković predsjednik OK Mornar nezadovoljan odnosom odbojkaške organizacije prema klubu najavio moguće istupanje iz lige

Odbojkaški klub Mornar uputio je saopštenje crnogorskoj sportskoj javnosti poslije utakmice devetog kola EPCG Superlige odbojkaša i poraza u derbiju od bjelopoljskog Jedinstva.

Obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Čestitao bih ekipi Jedinstva na borbi i dobro odigranoj utakmici i na kraju pobjedi. Nas ovaj poraz nije “pogodio” zbog konačnog plasmana na tabeli jer smo zadržali treću poziciju pred poslednje kolo, međutim pogodio nas je i pogađa kao i poslednje četiri godine kao cjelokupan kolektiv odnos od strane službenih lica u sve tri organizacije crnogorske odbojke. Što se sudijske organizacije tiče sem par izuzetaka grupa građana na koju bi svaki Savez trebao da obrati posebnu pažnju da ne izgovorim neku težu riječ. Dijeljenje pravde na utakmici sa Jedinstvom  je samo nastavak te prakse, ista pravila ne važe za sve klubove u ligi što nas dovodi u situaciju da se zapitamo da li uopšte ima smisla učestvovati u ovakvom takmičenju pod ovim uslovima. U narednim danima će se sastati Upravni odbor kluba i odlučiti o daljim koracima, a jedan od njih je i moguće istupanje iz lige. Sigurno ćemo se sastati i sa odgovornima u Savezu jer su i oni dobrim dijelom odgovorni za ovu situaciju koja traje duži vremenski period i obaviti razgovor jer ovakav način funkcionisanja lige nije nikome u interesu i samo će dovesti do toga da se ista ni ne igra. Izrečene kazne od strane navedene grupe građana u sudiskoj organizaciji neće biti plaćene jer bi plaćanje istih značilo da smo saglasni sa svim što se dešava u crnogorskoj odbojci, a to nikako neće biti slučaj. Na kraju moram odati priznanje našem primaču servisa Draganu Stojanoviću koji je odigrao gotovo sva četiri seta uprkos povredi” – kazao je Ivan Dobrković predsjednik OK Mornar.

Share.

Comments are closed.