Ismet Mustafić pobjednik prvenstva ŠK Rumija 1998 u ubrzanom šahu

Član ŠK “Rumija 1998” Ismet Mustafić pobjednik je klupskog prvenstva u ubrzanom šahu koje je od 8. do 23. aprila odigrano u prostorijama kluba.

Tempo igre bio je 25 minuta + 10 sekundi, a turnir je bio rejtingovan.

Mustafić je poslije 13 odigranih kola osvojio 8,5 poena ispred Zorana Popovića koji je imao isti broj poena, ali je titula pripala Mustafiću zbog pobjede u međusobnim meču.

Na veoma izjednačenom i zanimljivom turniru poredak na tabeli odlučivan je praktično u poslednjih par kola.

Treći je bio Nenad Aleksić sa 8 poena, četvrti Rodoljub Pikula sa 7,5 koliko su osvojili petoplasirani Aleksandar Plamenac i šestoplasirani Gano Biša.

Sedmo mjesto pripalo je Saši Kovačeviću sa 7 poena koji je porazima u zadnja tri kola pokvario dobar plasman.

Kako su kazali iz ovog kluba, ohrabruje odlična igra najmlađeg učesnika Vasilija Radulovića koji je osvojio 4 poena, ali i prve rejting poene.

Drugi pionir Aleksej Orlandić prikazao je takođe dobru igru i od njih u klubu očekuju dobre plasmane, odnosno medalje na Državnom prvenstvu mladih šahista koje će se od 29. aprila do 3. maja ove godine održati na Cetinju.

Po ocjeni prisutnih za najbolju partiju turnira proglašena je ona između Pavla Lekića i Aleksandra Plemanca, prvenstveno zbog izuzetne kombinacije, dok su za “ljepoticu” turnira konkurisali i dueli Aleksej Orlandić – Gojko Baranin i Artjom Solovjov – Vladimir Medović.

Ujedno, turnir je bio pripremni za Kup Crne Gore koji će se odigrati u Herceg Novom od 20. do 23. maja ove godine.

Share.

Comments are closed.