Drugog dana Ipa igara održana takmičenja u basketu 3×3, futsalu, streljaštvu i odbojci

Drugog dana takmičenja policijske Olimpijade “Ipa games 2022” koja se održava u Baru, na programu su bila takmičenja u basketu 3×3, futsalu, streljaštvu i odbojci.

Plasmani i rezultati za 10.05. po sportovima:

Basket 3*3
grupa A
IPA Litvanija      – I
IPA Crna Gora 1- II
IPA Crna Gora 2-III

grupa D
IPA  Rumunija            -I
IPA Crna Gora PA      – II
IPA Grčka – Fokida  – III

Futsal

Grupa C
IPA Hrvatska     2 – I
IPA Češka           – II
IPA Austrija       –III

Grupa B
IPA Rumunija – I
IPA Crna Gora 1  – II
IPA Izrael 2        – III

Streljaštvo- muškarci ekipno
IPA CG 1- I
IPA CG2- II
IPA BIH1- III

Streljaštvo- muškarci pojedinačno
Predrag Rakić, IPA BIH 1- I
Lazar Vujošević, IPA CG 1- II
Dušan Đukić, IPA CG 1- III

Danas su na programu takmičenja u atletici (muškarci i žene), stonom tenisu (m) – polufinale i finale, stonom tenisu (ž), streljaštvu (ž), odbojci na pijesku (ž) – polufinale i finale.

Druge IPA igre održavaju se u Baru, od 8. do 13. maja, uz poruku “NO Covid, NO War…YES IPA, YES friendship”. Oko 700 učesnika iz 25 zemalja, takmiči se u više različitih disciplina, ekipno i pojedinačno.

Dscipline na ovogodišnjoj policjskoj Olimpijadi su; atletika, futcal, basket, stoni tenis, streljaštvo i odbojka, a održavaju se na tri lokacije: Sportskom centru Topolica, Atletskom stadionu u Baru i streljačkom centru u Podgorici.

Fokus IPA igara nije samo na sportskom takmičenju, već na upoznavanju, druženju, razmjeni iskustava i jačanju saradnje između Sekcija.

Organizator Drugih IPA igara je IPA sekcija Crna Gora, a partneri su: Ministarstvo unutrašnjih poslova/Uprava policije, Uprava za sport i omladinu, Opština Bar, Crnogorski olimpijski komitet, Sudijski Savez, Nacionalni sportski savez, Turistička organizacija Bar, Digital eagle..

Prve IPA igre su održane u Lisabonu 2018. godine. Na igrama je učestvovalo preko 350 članova IPA sekcija iz cijelog svijeta, takmičeći se u različitim sportskim disciplinama. Međunarodna policijska asocijacija IPA, ima 360.000 članova širom svijeta.

Share.

Comments are closed.