Gradonačelnik Dušan Raičević posjetio OOK Mrkojevići: Opština Bar donirala sportsku opremu odbojkašicama iz Mrkojevića

Na sinoćnjem treningu u sali OŠ „Srbija“ u Starom Baru,  odbojkašice OOK „Mrkojevići“ iz Pečurica, posjetio je prvi put predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, sa savjetnikom Asimom Andrićem.

Povod posjete bila je promocija nove sportske opreme mrkovskih odbojkašica, nabavljene uz pomoć donacije Opštine klubu krajem prošle godine.

Pozdravljajući ovaj skromni i marljivi sportski kolektiv, čija se prva ekipa sa uspjehom takmiči u Drugoj ligi odbojkašica, Raičević je  kazao da je „bilo zaista zadovoljstvo da sa nivoa opštine možemo da nagradimo vaš rad, trud i rezultate koje postižete“.

-Ovo je klub koji okuplja djecu ne sama iz Mrkojevića, već i iz drugih dijelova grada, i ovo je takođe klub koji potvrđuje da rad sa najmlađim kategorijama daje najbolji rezultat.

Zahvaljujem se vašem treneru Elviru Bajramoviću na sjajnom radu i rezultatima koje postižete,  to je za nas još veća obaveza.

Prije  dvije godine smo obećali da ćemo učiniti sve da Mrkojevići dobiju savremenu sportsku salu gdje će stasavati novi šampioni,  i u kojoj će biti privilegija da se trenira i igraju utakmice, nadam se da smo na doborm putu da u skorijem periodu konačno dobijete svoju bazu u Mrkojevićima – rekao je pored ostalog Raičević, ističući da je upravo odbojka „ono po čemu je naš grad prepoznat“.

Osnivač i trener kluba Elvir Bajramović zahvalio je predsjedniku Opštine na posjeti i podršci:

– Sve aktivnosti kluba su do sada finansirali samo roditelji odbojkašica, ovo je prvi put da i opština pomogne, i na tome smo zahvalni, očekujemo podršku i ubuduće – naveo je Bajramović.

On je kazao da su zahvaljujući donaciji Opštine za sve članice kluba i za dječake koji odnedavno takođe treniraju u klubu, nabavljeni sportske majice, šortsevi, trenažni „rukavi“ i sportske čarape.

-Klub je osnovan 2016, izrastao je iz Škole odbojke u Pečuricama formirane godinu dana ranije. Jedini smo registrovani  sportski kolektiv u istoriji Mrkojevića, u opštini Bar smo jedini klub iz ruralne sredine-istakao je Bajramović.

Od ove takmičarske sezone, OOK Mrkojevići sa uspjehom se nadmeće i u D grupi Druge lige odbojkašica, gdje su u osam utakmica ovogodišnjeg šampionata ostvarili sedam pobjeda.

 U klubu sada trenira četrdesetakčlanica uzrasta od 7 do 17 godina.

Share.

Comments are closed.