Galeb na Ivanovim Koritima

Odbojkaški klub Galeb nastavio je tradiciju druženja sa OK Lovćen na Ivanovim Koritima.

Poslije slavalja nakon što su juniorke osvojile titulu u Kotoru, ekspedicija barskog kluba od 70 članova boravila je na Lovćenu – Ivanova Korita.

Već par godina na kraju takmičarske sezone Lovćen i Galeb organizuju igru, šetnju i roštiljanje. Ovogodišnja akcija, zahvaljujući Slobu Jablanu, poprimila je šire razmjere. Na druženju su, pored Lovćena i Galeba bili i  OK Nikšić i OK Akademija.

Pored članova ovih klubova, njih oko 300, učešće su uzeli i brojni odbojkaški radnici, bivši odbojkaši, odbojkašica i veterani Lovćena, Budve i Bara.

Posebno je bilo zapaženo prisustvo generalnog sekretara OSCG i Komesara takmičenja Ivana Boškovića i Miloša Jovanovića, kao i naših međunarodnih sudija Sonje Simonovske i Slobodana Kovačevića.

Pored odogranih utakmica u svim starosnim kategorijama, šetnji po prirodi, veliko interesovanje je bilo za roštilj koji je pravio poznati odbojkaš – veteran i prijatelj crnogorske odbojke, Baranin Slobodan Knežević.

Svi prisutni su uživali u specijalitetima sa roštilja, a voda sa Ivanovih Korita je u toplom danu gasila žeđ i činila roštilj još slađim.

Iz barskog kluba se iskreno zahvaljujemu gospodinu Jablanu i njegovim trenerima na dočeku i iskazanoj pažnji i brizi za sve učesnike druženja.

Taj dan je na Ivanovim Koritima bio u znaku mladosti, majica raznih klubova, odbojkaških lopti i ličnosti koji rade na razvoju odbojke u Crnoj Gori. Ovakve akcije su primjer saradnje klubova i dobar putokaz u kom pravcu treba razmišljati, odnosno promovisati zdrav stil života i djecu socijalizovati.

*        *        *       

Druženje Galeba i Modriče

U sali  osnovne škole Jugoslavija odigrane su dvije međunarodne utakmice između Škola odbojke, odnosno mlađih pionirki Galeba i Modriče iz BiH. Rezultat u nadigravanju nije bio u prvom planu već druženje i prijateljstvo.

Utakmice su ujedno bile revija talenata i mladosti.

Klubovi su dogovorili saradnju u budućnosti koja će se realizovati kako u Baru tako i u Modriči, poznatom odbojkaškom centru još iz vremena bivše Jugoslavije.

Ljudi iz Galeba ističu izuzetno sportsko ponašanje, kulturu i red koje su ispoljile odbojkašice i treneri Modriče u svim segmentima druženja.

Share.

Comments are closed.