Fudbalski klub Mornar dobio veliko pojačanje: Marko Ćetković je nova akvizicija Barana

Fudbalski klub Mornar od danas je jači za bivšeg crnogorskog reprezentativca, Marka Ćetkovića.

Ćetković je u sezoni za nama bio član nikšićke Sutjeske. Iskusni vezista je za Nikšićane odigrao 30 mečeva i postigao tri gola.

Bio je član prve šampionske generacije Zete u nezavisnoj Crnoj Gori 2007. godine, a nakon tima iz Golubovaca u našoj zemlji je igrao još u Mogrenu, Budućnosti, OFK Titogradu (nekadašnjoj Mladosti), da bi poslednje skoro tri godine bio član Sutjeske sa kojom se takođe okitio titulom prvaka Crne Gore 2019. godine …

Bio je član beogradskog Partizana u eri Miroslava Đukića u jednoj od najjačih ekipa koje je taj klub imao u ovom vijeku – bili su tu Jovetić, Tošić, Moreira, Žuka … potom igrao u poljskoj Jagielloniu, Buriram Utd, albanskim ekipama Laći i Partizani, nastupao na Tajlandu, igrao za Sarajevo …

Marko Ćetković je rođen 10. jula 1986. godine u Podgorici. Upisao je i šest nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore, na posljednjem, protiv Luksemburga u prijateljskom meču, 17. novembra 2013. godine je postigao i gol.

U Bar stiže kao već iskusni i prekaljeni prvoligaški igrač i internacionalac, sa reputacijom jednog od najboljih fudbalera koji su se pojavili u Crnoj Gori u posljednjih 20-ak godina …

Marko Ćetković / foto Dan.co.me

-“Sigurno da je suvišno govoriti o kvalitetima Marka Ćetkovića i svakako da očekujem da će biti veliko pojačanje za Mornar, kazao je trener Barana Slavoljub Bubanja. Njegovo ime nam daje za pravo da očekujemo da će se uklopiti u naš sistem na pravi način i biti od ogromne koristi našim apsiracijama u sezoni pred nama. Prateći ga još od sezone u Partizanu on to može, i ako tako bude bićemo zadovoljni svi, kako klub i navijači, tako i on lično, kazao je strateg Barana Slavoljub Bubanja.

Barani su sinoć poslije nepunih nedjelju dana priprema odigrali prvi pripremni meč protiv Adrie, a šef struke Mornara je rekao da je svakako vidio dobrih ali i manje dobrih stvari.

-“Istina, rezultat nije bio u prvom planu, ali su momci istrčali, uradili uglavnom ono što se od njih tražilo. Iskreno, mnogo sam bio zadovoljniji prijepodnevnim treningom tog dana, nego samom utakmicom. Priliku su dobili i omladinci kao što sam i obećao i sve u svemu zadovoljan sam kako je sve to izgledalo, jer od početka priprema nijesmo imali ni dan odmora, rekao je Bubanja.

Barani do odlaska na Zlatibor trećeg jula nastavljaju sa treninzima u Baru, gdje bi prije polaska trebali da odigraju još jednu trening utakmicu na “Topolici”. Nezvanično saznajemo da će do odlaska u Srbiju Barani biti jači za još par imena, odnosno 2-3 nova fudbalera.

Share.

Comments are closed.