Fudbaleri Mornara u subotu veče gosti “ranjenog” šampiona: “Bez bijele zastave, od prvog minuta idemo da se nadigravamo” poručuju Barani

Utakmicama drugog kola predstojećeg vikenda biće nastavljen šampionat u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Poslije odličnog starta i pobjede u Petrovcu, fudbaleri Mornara su u drugom kolu ponovo gosti, a rival u subotu veče od 20,00 sati im je aktuelni šampion – ekipa Budućnosti.

Podgoričani se na startu sezone, odnosno ovog ljeta, nijesu proslavili igrama u Evropi, gdje su u četiri meča protiv Helsinkija i Toršavna primili 13, a postigli 1 gol, dok su utakmicu prvog kola domaćeg šampionata protiv Rudara u Pljevljima odgodili … 

-“Crnogorski prvak je igrama u Ligu šampiona i Ligi konferencija dobro uzdrman i pokušaćemo da iskoristimo krizu rezulatata našeg rivala. Nemamo što da branimo u ovakvim utakmicama i nadam se dobroj igri mojih izabranika na našem najvećem stadionu, a za kakav će to rezultat biti dovoljno, vidjećemo”, kazao je između ostalog za naš portal šef stručnog štaba Mornara Slavoljub Bubanja.

-“Meč sa Petrovcem je već zaboravljen, naravno specifična utakmica, prvo kolo i najvažnije je das mo uzeli tri boda. Pokušali smo tokom ove nedjelje da polako pripremimo za utakmicu drugog kola u Podgorici, a  odigrali smo i jedan trening meč sa Bokeljom gdje su nastupili omladinci i igrači koji nijesu dobijali veliku šansu na startu sezone. Poraženi smo 2:0, i tu sam donekle zabrinut ! Naravno ne zbog rezultata, već zbog igrača koji su tu pri prvom timu. Ono na čemu insistiram od mog dolaska da bi trebali biti kolektiv, e oni meni to u srijedu veče nijesu pokazali. Odnos pojedinih igrača nije bio na nivou i sigurno da ako oni misle da na taj način uđu u ekipu ili počnu utakmicu pa čak i da sjede na klupu, malo su se prevarili, jer u ovom poslu nema sentimentalnosti. Tako neće moći i mnogi više neće ni biti pri prvom timu, a jedno je sigurno, ako ne promijene taj odnos neće moći ni da treniraju sa prvom ekipom, a onda će se mnogo teže vratiti na mjesto gjde su sada. Ali jedno je sigurno, ko može-može, odgovoriće zadatku, ko ne može, neće ni biti tu, jasan je Bubanja.

Šef struke Barana gledao je utakmicu Podgoričana i Farana:

-“Bio sam do Podgorice, gdje samo dosta toga vidio ali dosta toga i nijesam, misleći na sastav Budućnosti. Kroz ovaj mikro ciklus smo pokušali da se spremimo, večeras imamo još jedan trening i mislim da ćemo sjutra mnogo lakše ući u tu utakmicu. Iako nam je rival šampion, mislim da nijesmo u problemu, kao novajlija. Idemo u Podgoricu da se nadigravamo, da igramo, da pokušamo da iskoristimo njihov evropski neuspjeh, odnosno ovo što su uzdrmani i nadam se da ćemo to da iskoristimo. Svakako da je Budućnost veoma kvalitetan tim, nijesu se slučajno prošetali prošle sezone do titule. Mojim igračima sam na jednom od treninga rekao da potcjenjujući Farska Ostrva potcjenjujemo sami sebe jer ono što sam vidio u Podgorici, taj odnos prije svega prema obavezama im donosi rezultat, a nama samo brigu. Od priče da smo najljepši, najbolji, da igramo najbolji fudbal, a nema nas nigdje, nema ništa. Dakle, mora da se igra savremeni fudbal, a kad to naši igrače shvate imaćemo i bolje rezultate u Evropi prije svega. To je generalno problem svih nas u Crnoj Gori, a ako to ne promijenimo, onda ćemo svi zajedno da doživljamao ovo što nam se sada dešava, da ni jedan naš klub ne može da prođe prvo ili drugo kolo evropskih kvalifikacija, osvrnuo se Bubanja na evropske utakmice i zaključio:

-“U Podgoricu nećemo ići da branimo nešto, naprotiv, idemo da se nadigravamo od prvog minuta, ali normalno sa svim momentima igre koje su igre osnov svega, da bi mogao da se napravi rezultat, poručio je starteg Barana.

Utakmica Budućnost – Mornar igra se u subotu veče od 20,00 sati uz prenos na drugom programu RTCG. Glavni sudija meča biće Miloš Savović iz Podgorice, dok će da mu asistiraju Nikola Radunović iz Podgorice i Goran Šućur iz Nikšića.

U ovom kolu, u subotu, još se sastaju: Rudar – Iskra (19h), Jezero – Dečić (19) i Podgorica – Petrovac (20,30), dok će Zeta – Sutjeska da igraju u ponedjeljak od 21 sat.

Share.

Comments are closed.