Fudbaleri Mornara počeli pripreme za proljećni dio sezone

Fudbaleri Mornara danas su zvanično počeli pripreme za proljećni dio sezone. Prvom treningu je prisustvovalo 20-tak fudbalera, a trenažnom procesu za ove pripreme je priključeno sedam-osam fudbalera iz omladinskog pogona barskog kluba.

Barski tim u drugi dio sezone ulazi sa bitno promijenjenim sastavom, jer je čak sedam fudbalera u polusezoni napustilo klub. Članovi kluba više nijesu Petar Grbić i Petar Sekulović koji su prešli u podgoričku Budućnost, Aleksa Maraš i Anđelko Jovanović koji su igrali na „dvojnu“ za Mornar u prvom dijelu sezone i vratili su se u Dečić, Igor Poček, Boško Guzina i golman Stojan Vukčević. Prvom treningu nije prisustvovao ni Danijel Nikolić koji je na “izlaznim vratima”.

Kako nam je kazao strateg Barana Andrija Delibašić, kompletan trenažni proces do starta proljećnog dijela sezone, odnosno 18. februara i utakmice protiv Rudara na „Topolici“, Mornar će odraditi u Baru.

„Pred nama je zahtjevna polusezona, ali se nadam da ćemo nastaviti onamo gdje smo stali, a to prije svega mislim na poslednjih pet-šest kola završnog dijela, gdje smo u četiri utakmice upisali tri pobjede (Jezero, Petrovac i Dečić). Bile su teške utakmice, ali smo ipak uspjeli da uhvatimo priključak, ostanemo relativno mirni i sa više optimizma sačekamo start drugog dijela, kazao je Delibašić za naš portal i dodao:

Nekako smo predodređeni da najbolje partije pružamo u finišu polusezone, odnosno sezone. Tako je bilo u prvom dijelu, ali i pred kraj prošle sezone, ali kako god to izgledalo dramatično, nije to baš tako jednostvano, jer je takva liga. Naime, čak i timovi koji su bili na samom vrhu tabele kao plavsko Jezero, sada su na svega bod zaostatka u odnosu na nas. Definitivno nas od starta očekuje velika borba za svaki bod i nesmijemo čekati finiš sezone, već od starta krenuti onako kako od nas i očekuju navinači, odnosno sa dobrim igrama i rezultatima.

Dakle od prvog kola moramo krenuti napadački i nadam se da će to dati rezultat“, nagovijestio je Delibašić kako bi trebalo da izgleda njegov tim u drugom dijelu.

Na konstataciju da Barani u nastavak sezone ulaze sa osjetno izmijenjim sastavom, jer je uoči prozivke čak sedmorica fudbalera napustilo klub, šefa struke Mornara to mnogo ne uzbuduđuje, naprotiv, kako kaže predstavljaće motiv više za sve !

„Kad je riječ o odlascima Grbića i Sekulovića, to svakom klubu treba da imponuje i jednostvano govori da je to dobar znak da se u Mornaru dobro radi. Nepamtim da je jedan klub od osnivanja Crnogorske lige na polusezoni dao dva fudbalera Budućnosti ili Sutjesci, odnosno našim najboljim klubovima, tako da je prije svega fokus na Mornaru, jer je naš klub tokom polusezone odigrao dosta kvalitetnih utakmica, naročito protiv najjačih, iako krajnji rezultat nije uvijek bio po našoj volji. Na kraju kada neko dobije ponudu iz takvih sredina u Mornaru naravno neće postavljati pitanje da se momcima da šansa za napredak. Sa druge strane, otvara se šansa fudbalerima iz podmlatka kluba, odnosno iz Bara, što će nam i biti cilj u drugom dijelu sezone. Uspjeli smo u prvom dijelu sezone da „izbacimo“ u orbitu mladog Velimira Ljuticu koji već ima inostrane ponude i koji je kandidat za člana mlade reprezentacije Crne Gore. Bez obzira što bodovna situacija nije sjajna, u tom ritmu i sa tim razmišljanjem ulazimo u drugi dio sezone, odnosno da pokušamo da izbacimo nekog novog „klinca“ iz mlađih kategorija sa kojima se jako dobro radi. Na njima je da dobro rade i što prije se nametnu, a onda neće izostati i određena minutaža u prvoj ligi. Kada je riječ o odlascima za sada je to to, ali to je jako živa stvar kada pričamo o prelaznom roku. Svakog dana stižu ponude o prelascima, sa druge strane u Mornaru ima dosta igrača koji su jako dugo u klubu i onda nekad proradi želja za promjenom sredine. Sa druge strane, ima još dovoljno vremena za sve, odnosno i za eventualne dolaske, jer je dug period do 18. februara. Ponude stižu svakodnevno, razgovara se sa menadžerima.

Pokušaćemo da dovedemo pojačanja naročito na krilnim pozicijama koje nam je jako potrebno, možda i u špicu napada kako bi „rasteretili“ Vujačića. Što se tiče aktuelnih pisanja nekih sportskih listova i sajtova o dolascima konkretnih imena u Mornar mislim da je još uvijek prerano i nebih mogao o tome ništa više da kažem. Naravno, kao što sam rekao ima dosta ponuda kada je riječ o slobodnim igračima na tržištu, što svakako raduje i dovoljno govori koliko je Mornar omiljen i primamljiv klub, jer znaju da se radi o stabilnom fudbalskom kolektivu po svim aspektima, sportskim i finansijskim i nemamo problem da dovedemo igrače. Međutim, sa druge strane bićemo maksimalno obazrivi, kako bi što manje opteretili budžet kluba, a siguran sam da i sa ovim kadrom možemo lagano da startujemo, odnosno vjerujemo u igrače koji su tu. Ipak, kao što sam rekao ima još dovoljno vremena, nećemo žuriti, ali svakako da će biti pojačanja što donosi prije svega kvalitet ali i zdravu konkurenciju. To što dođe obećavam vam biće kvalitetno. Pored toga očekujem povratak momka koji je na startu jesenjeg dijela priprema, odnosno na prvom treningu prošlog ljeta zadobio lom noge. Riječ je o „štoperu“ Lukasu Rošiću kojije došao iz hrvatske Marsonije. Oporavio se i već danas se stavio na raspolaganje i to bi možda moglo da bude naše najveće pojačanje. Dakle, imamo još igrača koji su se jako dobro uklopili u rad, tu sa sa nama par godina i to je možda naše najjače oružje, odnosno dobar kolektivni „duh“ tima“ rekao je Delibašić.

Po običaju veliki broj ekipa u zimskom periodu je na pripremama u Baru i Crnogorskom primorju. Kako ste planirali ovaj dio priprema, odnosno da li već ima zakazanih trening utakmica ?

„ Kompletne pripreme ćemo odraditi u Baru s tim što ćemo do 16-og januara uglavnom raditi jednom dnevno zbog fudbalera koji putuju iz Podgorice, jer bi bilo malo teže u tim uslovima organizovati dva treninga dnevno. Od 16-og je plan da budemo svi smješteni u Baru, odnosno u nekom obližnjem hotelu, jer kao što je poznato taj prvi dio priprema je najbitniji i tako ćemo se i ponašati.

Imamo dobre uslove, nadam se da je glavni teren poboljšan ili popravljen kako god, imamo i teren sa vještačkom travom, teretanu u blizini, dakle imamo sve uslove za obavljanje kvalitetnih priprema. Kao što sam rekao, nećemo opterećivati budžet kluba bez razloga, odnosno ići na pripreme van grada, samo da bi otišli. Što se tiče pripremnih utakmica, za sada imamo neke ponude, ali „vagamo“. Čast svim klubovima, za početak hoćemo neke „laganije“ utakmice, tipa Adrie iz Podgorice. Ali već od sjutra – prekosjutra znaćemo detaljnije. Imamo ponudu Jezera za 29. januar, ponudu Budućnosti da pred sam kraj priprema igramo sa njima. U Baru je i ekipa iz Luksembura, doćiće sigurno Metalac, još neke ekipe, tako da ćemo u hodu tražiti i birati kvalitetne i ozbiljne ekipe iz Crne Gore, a naročito iz inostranstva, ako se pojavi takva prilika u Baru, zakljućio je Delibašić.

Mornar je prvi dio sezone završio kao devetoplasirani tim sa 19 bodova iz isto toliko mečeva.

Share.

Comments are closed.