Fudbaleri Mornara počeli pripreme za proljećni dio sezone

Fudbaleri Mornara danas su krenuli sa pripremama za proljećni dio sezone. Na prozivci je bilo 25 fudbalera, odnosno većina njih iz jesenjeg dijela, izuzev tri fudbalera koja su već uzela ispisnice, Sava Stojanovića, Matije Božanovića i Sava Gazivode. Na današnjem okupljanju izostao je i doskorašnji standardni član prve postave Demir Škrijelj.

“Vidjeli ste u svlačionici je bilo 25 fudbalera, računajući i momke iz naše Škole fudbala, dok smo još uvijek u nekim pregovorima sa Demirom Škrijeljom, a u narednih par dana trebalo bi da bude poznat i njegov status. Svakako da su nam potrebna pojačanja i veća konkurencija kako bi do kraja sezone odigrali onako kako smo igrali tokom jeseni, kazao je za naš portal šef stručnog štaba Mornara Zoran Đurašković.

Barski klub će kako nam je rečeno kompletan dio priprema odraditi u svome gradu.

“ Kao što smo od početka govorili prvenstveni cilj nam je opstanak u ligi bez “baraža”. Uoči priprema u Sloveniji prošlog ljeta rekao sam momcima da je cilj da napravimo pozitivan iskorak i to smo uspjeli. E, sada takođe mislim da nam je potreban još jedan mali iskorak kako bi uspjeli da to uradimo i u drugom dijelu prvenstva. Na dva boda smo od Evrope, odnosno od trećeg mjesta, ali to bez pojačanja će teško ići. Razmišljali smo da možda eventualno pripreme odradimo u Umagu u Hrvatskoj, ali smo zajednički došli do zaključka da ovdje imamo sasvim dobre uslove i da nema potrebe da odlazimo van Bara. Sigurno ćemo se dobro spremiti, u planu je da odigramo pet-šest pripremnih utakmica što će biti sasvim dovoljno da se ekipa uigra i spremi za nastavak sezone, istakao je Đurašković.

Kada su pojačanja u pitanju, da li je još rano o tome govoriti ?

“Ako Škrijelj napusti klub onda je to prvi odlazak iz onih idealnih 11 koji su nastupali tokom jeseni i svakako se moraju tražiti adekvatna rješenja na toj poziciji. Naravno i Božanović je bio standardan do povrede, ali što je tu je. Odlasci i dolasci su sastavni dio fudbala, a sigurno je u planu dovođenje tri-četiri. Intezivno se radi na tome, ali nije lako dovesti kvalitetno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Svi su vezani amaterskim ili profesionalnim ugovorom, što igrača automatski obavezuje da do ljeta ne može da promijeni sredinu bez saglasnosti kluba. U pregovorima smo sa par fudbalera, doduše malo su i njihova potraživanja veća od onih koje naš klub može da ponudi. Ipak, mora se poklopiti zajednički interes, da je igrač dobar, a da nije preskup za naše prilike. Ali vidjećemo, pred nama su dani, biće dovoljno vremena da se se nadam nađe zajednički interes, rekao je trener Barana Zoran Đurašković.

Na prozivci je bio i predsjednik kluba Milovan Mićo Perović koji je igračima poželio dobar i uspješan rad, a posebnu poruku imao je za one iz omladinskog pogona Mornara.

“Za nama je veoma uspješna jesen i želim svima nama a prvenstveno vama da nastavimo onamo gdje smo stali. Uživajte u igrama kao i do sada, a ako se bude moglo još bolje nadam se da ćemo uspjeti u tim namjerama, makar do tog trećeg mjesta, ako već nećemo biti drugi. Na žalost neke loše sudijske odluke na našu štetu su obilježile jesen i nadam se da toga neće biti u drugom dijelu sezone, jer da nije njih bilo, sada bi smo skoro stoprocentno govorili o izlasku u Evropu. Svima puno sreće, pripreme bez povreda, a momcima iz Škole fudbala poruka da znaju kako treba da se ponašaju. Imate na koga da se ugledate, na ove iskusnije kao i na mladog Ljuticu koji vidite što je napravio svojim dobrim radom. Krenite njegovim stopama i svi ćemo biti ponosni i radosni na vaše partije, a prvo i osnovno je disciplina. Dakle, sve je na vama” kazao je Perović.

Ekipu je pozdravio i kapiten Aleksandar Vujačić poželjvši momcima dobar rad.

“Ovo je jedna sjajna grupa momaka koja je to pokazala i u jesenjem dijelu sezone. Pokazali smo da možemo i hoćemo i da do vrha domaće lige nije nemoguće doći. Ne preostaje nam ništa drugo već da se dobro spremimo, ostavimo srce na trerenu kao što smo to radili u prvom dijelu i nadam se istorijskom rezultatu za ovaj klub”, kazao je kapiten Mornara.

Jesenji dio sezone u Meridianbet Prvoj crnogorskoj ligi fudbaleri Mornara su završili na petom mjestu sa 27 bodova (6 pobjeda 9 remija i 4 poraza). Barani su na dva boda od trećeplasiranog Jezera i na bod od četvrtoplasirane Sutjeske.

Share.

Comments are closed.