Fudbaleri Mornara počeli pripreme za novu sezonu: Obren Sarić zvanično novi trener Barana

Pod vođstvom novog šefa stručnog štaba, Baranina Obrena Sarića koji je večeras predstvaljen sportskoj javnosti, fudbaleri Mornara počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Drugoj ligi.

Barani će imati pet nedjelja za dobar rad što je neki optimum, kako bi se kvalitetno pripremili za sezonu punu izazova.

Na prvom treningu, bili je 20-tak igrača: golmani Luka Raičević i Amir Begzić, te Nikola Vujošević, Boris Merdović, Vuk Martinović, Stevan Marković, Balša Bušković, Vojislav Jovanović, Predrag Brnović, Malić Mucević, Almin Balić, Nikola Milošev, Nino Vukmarković, Nemanja Leverda, Kristijjan Škrelja … Vrlo brzo narednih dana, u klubu očekuju da se ova grupa kompletira, a sa nekima od fudbalera starosjediocima bude obavljen o razgovor o nastavku saradnje.

Za sada je izvjesno da je Filip Kalačević otišao u Petrovac, dok je Luka Merdović na probi u tom klubu.

Igrače i novog trenera, pozdravio je predsjednik UO FK Mornar, Nikola Simović, koji je istakao da je jedna turbulenta sezona za njima i da očekuje mnogo više radosti za fudbalske navijače u Baru. Pored toga, kako je rekao Simović, užurbano se radi na poboljšanju infrastrukture, radovi su u toku na glavnom terenu i očekuje da će stadion biti spreman za drugo ili treće kolo, jer mora da se ispoštuje procedura oko postavljanja novog busena. Radi se i na postavljanju reflektora na pomoćnom terenu, a taj posao bi trebalo da bude završen do 10. avgusta, rekao je Simović. On je istakao da je sa mnogim igračima koji su nosili dres Mornara prošle sezone, obavio razgovor, sa mnogima će to uraditi za dan – dva i nada se da će se u klubu, uz nekoliko mladih igrača koji će doći sa strane, napraviti jedan dobar spoj mladosti i neophodnog iskustva.

Šef struke Mornara Obren Sarić se u klub vraća poslije pet godina i veoma je zadovoljan što će opet biti u sredini gdje je ponikao i bio kapiten:

-“Jako sam srećan što je postignut dogovor između kluba i mene. Poslije pet godina se vraćam u klubu gdje sam ponikao bio kapiten i vodio ga tri godine. Očekujem jednu dobru atmosferu mnogo bolju situaciju nego što je bila, kako po infratstrukturi tako i po mnogim drugim pozitivnim vjetrovima, što se tiče samog fudbalskog Bara, odnosno renoviranja stadiona, uslova, izgradnju reflektora… To je i bio jedan od razloga što sam sada ovdje, kao i još jedna važna stvar, a to je da pokažemo svi zajedno da ovi igrači nijesu zaboravili da igraju fudbal. Iako je prošla sezona za zaborav, svakako da vjerujem u sebe, u stručni štab i ove momke i sigurno ćemo izvući maksimum od njih. Došao sam sa ciljem da svakog igrača svakim danom napravim malo boljim uz prepoznatiljivu igru, a o nekim rezultatskim ciljevima, mada sam po prirodi pobjednički nastrojen i pun samopouzdanja, moći ćemo da razgovaramo kada formiramo ekipu a na putu smo da stvorimo ozbiljnu ekipu. Inače, tri postulata od kojih nikad ne odustrajem su disciplina, komunikacija i saradnja u interesu tima. Sigurno da će biti i određenih problema koje ćemo rješavati u hodu, ali ko može da prihvati taj rad, taj će da igra, odnosno da doprinese, ko nemože znači nije za ovaj posao. Ništa nije da se mora, ali kao što sam rekao uz jedno obostrano poštovanje, potrudićemo se da to nametnemo”, rekao je Sarić.

Kada je o novajlijama riječ, novi šef struke Mornara je jasan:

-“Što se tiče pojačanja svakako da ramišljamo o njima, ali nijesmo baš u nekoj situaciji da platimo igrača koji je već dokazan, ali idemo u smjeru da afirmišemo i razmišljamo o malo mlađim igračima, kako iz našeg kluba, tako i onima koji će doći da se dokazuju i pomognu Mornaru u cilju bolje igre kluba, a volio bih da igra moje ekipe bude poletnija, mlađa i brža. Kada sam prihvatio da budem trener Mornara, svakako da je moj cilj bio da bude progresa u klubu. Rekao sam i igračima danas na prozivci, da o nikakvom opstanku ne razmišljam, bez obzira kakva je kadrovska situacija u klubu. Ova liga je izjednačena, osim Dečića koji se poprilično pojačao i najavio ambicije, svi ostali su u igri, ali očekujem uz dobro odrađene pripreme koje ćemo u cjelosti obaviti u Baru i uz maksimalno spremne igrače, jer fizička priprema je servis tehničko i taktičkoj pripremi i to je nešto što moramo da uradimo i svakako očekujem dobre rezultate. Kao trener sam pobjednnik i rekao sam da ću to na igrače sigurno prenijeti. Imamo pet nedjelja za pripreme što je jedan sasvim dovoljan period da se dobro spremimo. Pripreme su isplanirane, odigraćemo nekoliko pripremnih utakmica, očekujem da se napravi jedna dobra grupa i da će ta ekipa biti spremna za prvo kolo”, kazao je šef stručnog štaba Mornara Obren Sarić.

Na drugoligaškoj premijeri 11. avgusta, Mornar će ugostiti bjelopoljsko Jedinstvo.

Share.

Comments are closed.