Fudbaleri Mornara počeli pripreme za narednu sezonu: Od 28. juna Barani se sele na Zlatibor

Barski fudbaski prvoligaš pokrenuo je danas motore za predstojeću sezonu u kojoj brani peto mjesto iz upravo završenog šampionata u Telekom 1.CFL. Barani su tim plasmanom napravili najbolji rezultat u poslednjih 15-tak godina, odnosno od nezavisnosti, a malo je falilo da izbore i plasman u Evropu.

Današnjoj prozivci prisustvala su 24 fudbalera, od kojih i par novajlija, ali je bilo i odlazaka tokom ove kratke pauze. Zadržan je kostur ekipe što je i bio cilj, a sa pojačanjima kako nam je rekao šef stručnog štaba Andrija Delibašić neće se žuriti. Vodiće se računa da ta pojačanja budu kvalitetna i igrači koji bi mogla da unaprijede sistem i igru.  

-“Učinili smo veliku stvar što smo zadržali 80 odsto ekipe iz prošle godine. Malo će nam trebati rada i truda jer poznajemo osobine igrača koji su činili gro ekipe iz prošlog prvenstva. Takođe tim će dobiti na kvalitetu jer je još jednu godnu duže zajedno. U prošlom prvenstvu naročito pred kraj napravili smo dobar posao, kada smo postigli najveći uspjeh Mornara od vremena nezavisnosti. Naravno, da mi to pričinjava zadovoljstvo. Nećemo mijenjati puno kad je u pitanju igrački kadar, a sa pojačanjima nećemo žuriti”, ističe Delibašić i dodaje da je već bilo nekoliko dolazaka.

Andrija Delibašić

-“U međuvremenu smo angažovali Lazara Lambulića koji je prošle sezone igrao u ekipi Jezera mada za njega postoje interesovanja i inostranih klubova pa ćemo vidjeti kako će se to završiti. Takođe smo angažovali mladog reprezentativca Rastka Marsenića, bivšeg igrača TSC, koji igra na poziciji štopera, a došao je iz Dečića golman Stefan Popović.

Generalno, ako već moramo nekog da angažujemo onda će to biti na mjestima gdje ćemo nastojati da budemo bolji nego prošle godine. Ono što ćemo morati da tražimo su bonus igrači.

Kada je odlascima riječ napustio nas je Petar Sekulović koji karijeru nastavlja u kruševačkom Napretku, a još je nekoliko igrača promijeniće  sredinu u traženju veće minutaže. Tako je Danilo Bakić otišao u Arsenal iz Tivta. Jovan Pajović traži novi klub, kao i Malić Mucević, Marko Bugarin i Matija Lambulić

Danas su tu 24 igrača, od čega 4 golmana što je dovoljno za početak”, kaže Delibašić.

Barani će do kaja mjeseca trenirati u Baru i odigrati nekolika kontrolna meča, a potom se sele u svoju prošlogodišnju bazu na Zlatibor.

-“Predstojeća dva dana slijede prvo ljekarski pregledi da utvrdimo koliko su igrači spremni došli na početak piprema. Imamo odlične uslove ovdje u Baru, treniraćemo dva puta dnevno, prije podne ćemo koristiti teretanu, a popodne, odnosno u večernjim satima boraviti na terenu.

Od 28 juna do 10 jula pripreme nastavljamo na Zlatiboru, a do tada ćemo znati i sastav sa kojim raspolažemo. Svakako još uvijek nijesmo kompletirali listu naših protivnika na Zlatiboru a u Crmoj Gori za početak se već zna. Sa Adrijom igramo 21. Ovog mjeseca, 25 ili 26. sa sa novim prvoligašem Arsenalom, dok ćemo na Zlatiboru igrati sa jednim prvoligašem iz Jermenije koji je ovu sezonu završio na 5. mjestu, i to prvog jula, zatim 4. jula sa Zvezdom iz Druge lige BiH a pred kraj priprema tražićemo neke jače protivni, dok ćemo u Baru imati generalnu probu protiv nekog od domaćih prvoligaša”, ističe šef struke Barana.

Kada je riječ o ciljevima za narednu sezonu, Delibašić kaže da će sačekati i da se neće istrčavati …

-“Nećemo za sad postavljati ciljeve ! Nemamo dobar raspored, naročito na startu sezone, pa ćemo morati malo da sačekamo sa pričom o tome što očekujemo. U principu želja nam je da nastavićemo tamo gdje smo stali u poslednjem kolu protiv Sutjeske u Nikšiću, sa dobrim igrama i atmosferom. Idemo utakmicu po utakmicu, a taj prvi dio prvenstva će odrediti naš naredni cilj, dodaje Delibašić.

Sefa struke Mornara smo pitali kako je zaodovoljan njegovom debitantskom sezonom kao šea stručnog štaba.

-“Ispostavilo se da je bila prava moja odluka da dođem u Bar, prevashodno zbg sastava Uprave I ekipe koja void ovaj klub, od gradonačelnika Dušana Raičevića, predsjedika kluba Milovana Mićo Perović, sportskog diektora Mitra Novakovića koji nesebično daju sebe i ulažu u fudbal. Radili su svoj dio posla, nijesu se miješali u rad stručnog štaba i puno su nam pružili što se tiče igračkog pogona. Imamo dobre uslove, ne dugujeno nikome ništa sve je organizovano zaista do perfekcije i zaista je pun pogodak iz mog ugla što sam nastavio saradnju, a nadam se da će tako biti i iz njihovog ugla, odnosno da će biti obostrano zadovoljstvo. Zahvalan sam i navijačma koji istina ne dolaze u velikom broju i koji su ponekaa i malo više zahtjevni, ali svakako imamo sjajnu konekciju i podršku i kad je 12-ti igrač u pitanju. Za mene kao početnika moram reći da je bila perfektna sezona. Bilo je i dobrih i loših dijelova sezona, ali generalno zadovoljan sam, kazao je za naš portal Andrija Delibašić.

U ime Uprave kluba igračima i stručnom štabu obratio se predsjednik kuba Milovan Mićo Perović koji je poželio da se ekipa što bolje pripremi i na pravi način reprezentuje klub i grad.

Share.

Comments are closed.