Fudbaleri Mornara i pored svih nedaća ne odustaju od Evrope

Fudbaleri Mornara, koje sa klupe predvodi bivši reprezentativac Crne Gore Andrija Delibašić, jesenji dio sezone završili su na pretposlednjoj poziciji na tabeli, sa osvojenih 19 bodova. Barani su ostvarili pet pobjeda, četiri puta su remizirali, te u deset utakmica poraženi. Prošlogodišnje prvenstvo ekipa je završila na petom mjestu, i bila u igri za mjesto koje vodi u Evropu.

Delibašić naglašava da je njegova ekipa, bez obzira na trenutno stanje na tabeli, i dalje u igri za visok plasman, pa i borbu za poziciju koja vodi u Evropu.

– Zadovoljan sam igrom mojih igrača, ali je moglo biti i bolje da nismo imali problema sa povredama. Dugo su odsustvovali Aleksandar Vujačić i Milivoje Raičević. Nakon njihovog oporavka naš tim je daleko bolje funkcionisao. Imali smo par odlično odigranih utakmica. Dobro smo počeli jesenji dio prvenstva, a posebno sam zadovoljan igrom u poslednjih par kola, kada smo, recimo, savladali odličnu ekipu Dečića. Liga je takva da ako pobijediš dvije utakmice uzastopno eto te u vrhu, a, istina, i ako izgubiš padaš na tabeli. Zato i kažem da smo mi u zaostatku par bodova, a uz dobar raspored očekujem još bolje igre i plasman – kaže Delibašić, i naglašava da su imali problema i sa realizacijom.

– Stvarali smo veliki broj vrlo izglednih prilika, ali smo puno i promašivali. Da smo pogađali mreže siguran sam da bi bili koje mjesto visočije. Očekujem da to ispravimo kroz pripreme, i da u drugom dijelu budemo efikasniji. Imamo igrače koji to mogu bez problema da ispune – kaže Delibašić, i dodaje da još nije za upravom razgovarao oko eventualnih odlazaka ili angažovanja igrača u prelaznom roku.

Andrija Delibašić

– Teško je naći kvalitetno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Ima i igrača koji su izrazili želju da napuste klub – ili nisu zadovoljni minutažom ili mi njihovom igrom. No, ima vremena. Takođe, još nismo odredili ni vrijeme početka priprema – kaže on.

Delibašić ističe da je imao odličnu saradnju sa dijelom Uprave kluba.

– Na žalost, imamo člana uprave koji remeti dobre odnose i ne radi u interesu kluba. Ne želim da pominjem njegovo ime, on će se već sam prepoznati. Naravno da nećemo dozvoliti da jedan čovjek ruši naše planove, i znaćemo da ga u tome spriječimo – tvrdi Delibašić.

Kada su strijelci u pitanju, najviše golova dao je Milivoje Raičević, koji je mrežu rivala pogodio četiri puta. Marko Ćetković je tri puta matirao protivničke golmane, a po jedan gol postigli su Jovan Baošić, Demir Kajević, Anđelko Jovanović, Velimir Ljutica, Petar Sekulović, Petar Grbić, Boško Guzina, Aleksa Maraš i Aleksandar Vujačić.

Najviše nastupa, po 19, imali su Demir Kajević i Petar Sekulović. Po utakmicu manje odigrali su Marko Ćetković i Milan Smiljanić. Andrija Kaluđerović i Petar Grbić upisali su po 17, Igor Poček je nastupio na 15 utakmica, Aleksandar Vujačić, Anđelko Jovanović i Milivoje Raičević su odigrali po 13 utakmica, a Stefan Popović i Jovan Baošić po 12…

Fudbaleri Mornara su u jesenjem dijelu sezone dobili jedan crveni i 49 žutih kartona.

Share.

Comments are closed.