Fudbaleri Hajduka ubjedljivi u 59. gradskom derbiju

Hajduk – Sloga Stari Bar: 6:2 (2:0)

Bar: Pomoćni teren SRC „Topolica“, gledalaca oko 50.
Glavni sudija: Petar Lalić (Bar), pomoćnici: Aleksa Dević i Ognjen Popović (Bar)

Strijelci: Almin Balić u 40. i 72. minutu, Nikola Tripinović u 42. i 62., Bogdan Bogdanović u 68. i Milo Novaković (a.g.) u 88. minutu za Hajduk – Mehmed Đurović u 54. i Aldijan Bajramović u 66. minutu za Slogu.

Žuti karton: Aldijan Bajramović (Sloga Stari Bar).

Hajduk: Popović, Rudović, Milošev, Mećikukić (od 77. Tomašević), Osmanović, M. Barabaš, Perunović (od 70. Abdijević), Đukić, Balić, Tripinović (od 63. Darčević), Bogdanović.

Sloga Stari Bar: Markuš, M. Međedović, Liharević (od 45. M. Đurović), Bajramović, Perazić, Lukolić (od 51. Davidović), A, Međedović, Kaplanović, D. Đurović (od 45. Martinović – od 74. I. Kurtović), Novaković, Divanović (od 78. Begzić).

U novom izdanju gradskog fudbalskog derbija ekipa Hajduka je pobijedila Starobarane 6:2, u utakmici 15. kola Lige Udruženja klubova FSCG – Jug“.

Dvostruki strijelci za Hajduk bili su Almin Balić  40. i 72. minutu, te najbolji pojedinac u današnjem derbiju Nikola Tripinović koji je na oproštaju od ove sezone (ide na dugu plovidbu) matirao golmana Sloge u 42. i 62. minutu.

Nikola Tripinović – FK Hajduk

Peti gol za Hajduk bilo je djelo Bogdana Bogdanovića u 68. minutu, dok je šesti gol za „domaće“ postigao Milo Novaković (a.g) u 88. minutu.

Najbolji strijelac Hajduka svih vremena Mladen Đukić danas je bio asistent u dva navrata prilikom postizanja golova.

Po gol za Starobarane, postigli su Mehmed Đurović u 54. i Aldijan Bajramović u 66. minutu za Slogu.

Ovo je bio 59-ti prvenstveni okršaj dva kluba ! Hajduk je upisao 33 pobjedu, Starobarani ostali na 19, dok je 7 mečeva završeno bez pobjednika.

U dosadašnjih 59 odmjeravanja snaga ekipa Hajduka je daleko efikasnija. Postigla je 132 gola, dok je Sloga 77 puta savladala golmane Hajduka.

FK Sloga Stari Bar

Budva je danas kao gost savladala Slogu iz Radovića 10:0, dok je Lovćen bio bolji od Obilića kao domaćin 5:2.

Derbi kola u srijedu će da odigraju Orjen i Otrant-Olympic.

U narednom kolu, u nedjelju 10. aprila  Sloga Stari Bar dočekuje imenjaka iz Radovića, dok je Hajduk gost Obilića.

Share.

Comments are closed.