FK Mornar: Prioritet nove uprave da se stvore dobri uslovi i temelj za dalji razvoj

U Fudbalskom klubu Mornar koji će od naredne sezone igrati u Drugoj ligi, danas je održana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili novoimenovani predsjednik Skupštine kluba Asim Andrić i predsjednik UO barskog prvoligaša Nikola Simović.

Predsjednik Upravnog odbora Mornara Nikola Simović podsjetio je hronološki novinare u kakvoj je Mornar situaciji bio na početku sezone i da je Uprava i pored manjka novca pokušala da klub konsoliduje na svim nivoima:

-“Znate i sami da smo poslije VD stanja nedavno formirali Skupštinu i UO kluba, a ne treba da vas podsjećam što se dešavalo u drugom dijelu sezone, odnosno od starta tog dijela šampionata. Bilo je poteškoća, ogromnih troškova jer smo svaku utakmicu kao domaćini igrali u gostima. A i sami znate kakve smo imali finansije. Istina je da smo za godinu dana dobili 150.000 eura, ali kao što znamo mnogo je teško sa tim novcem, odnosno malo je sredstava za prvoligaški status jednog kluba, kao i za sve ostale mlađe selekcije sa tim novcem izgurati ovako zahtjevnu sezonu, rekao je na početku obraćanja Nikola Simović predsjednik UO FK Mornar i nastavio:

Nikola Simović predsjednik UO FK Mornar

-“Evo još četiri kola su preostala do kraja Telekom lige, odradili smo ovu sezonu do kraja. Kad smo došli na početku ove takmičarske sezone, kazali smo da je u Mornaru infrastruktura bitna, da treba napraviti, odnosno renovirati stadion i naravno napraviti klub. Svi smo upoznati da se mnogo kasnilo sa renoviranjem stadiona, ali evo zaista smo radosni što će on konačno biti završen. Doduše, Mornar će sledeće sezone, odnosno naredne dvije godine sigurno biti drugoligaš. Iz kojeg razloga ? Kao što sam rekao ogromni su troškovi, imamo dosta i dugovanja. Dakle, prioritet je da klub konačno stane na noge, vratimo sve dugove i tek tada “juriti” Prvu ligu, kazao je Simović.

Predsjednik Skupštine Asim Andrić je istakao da nova Uprava pokušava da stvori uslove za dobar rad i da je u ovaj klub svako dobro došao ko želi da pomogne da klub stane na zdrave noge:

-“Potreba osnivača kluba, odnosno Opštine Bar bila je da se formiraju novi organi kluba, kako zbog preregistracije, a potom i zbog situacije u klubu kako bi zaista napravili presjek. Nova Uprava je formirana skoro, a to znači da je naš cilj da stvorimo dobre uslove i temelje, da za narednu godinu uspostavimo jedan održiv sistem, funkcionisanje i finansiranje, odnosno da postavimo realne ciljeve pred nama, a ne ciljeve koje je jako teško ostvariti. Čuli ste, da je situacija takva – kakva je, a cilj je svakako da finansijski konsolidujemo situaciju u klubu i da na bazi toga krenemo u pravljenje boljih rezultata. Svakako naš cilj je da animiramo što više mladih igrača iz Bara, jer je ova sredina oduvijek davala velika fudbalska imena. Dakle Škola fudbala, odnosno mlađe selekcije kluba su prioritet, kako bi ih kad se za to steknu uslovi regrutovali u prvi tim. U sadašnjoj situaciji, to je jedini način da jedan klub prosperira, uključi mlade igrače, odnosno da pravi fudbalere, jer ako se budemo oslanjali na kupovinu igrača, tj. plaćanje nekih većih suma novca za dovođenje velikog broja igrača, mislim da to ovaj klub, odnosno sredina ne bi mogla da izdrži, rekao je Andrić i dodao:

Asim Andrić predsjednik Skupštine FK Mornar

-“ Ono što me posebno raduje jeste to što je Opština Bar pokrenula aktivnosti u saradnji sa FSCG i COK-om da izvrši jednu kapitalnu investiciju, kompletno renoviranje stadiona što nam je predstavljalo veliki problem u dosadašnjem dijelu. To nije samo ulganje u fudbalski klub, već ulaganje za čitav Bar i razvoj sporta u ovoj sredini. Pored ove velelepne dvorane, ubuduće ćemo imati i lijep fudbalski teren i stadion. Na taj način ćemo stvoriti dobre uslove da se od naredne godine kvalitetnije bavimo unapređenjem fudbala u našem gradu. Istakao bih da je u Mornar svako dobro došao, a to što su trenutno na funkciji ovi ljudi, ne znači da su nekome vrata zatvorena. Naprotiv, svako ko ima želju da pomogne Mornaru, sigurni budite da će mu ta vrata širom biti otvorena, poručio je novi predsjednik Skupštine barskog kluba, Asim Andrić.

Poslije utakmice na Starom aerodromu između Mornara i Petrovca (1:5), podigla se velika prašina i priča po kuloarima. Na već pomenutoj utakmici, član Skupštine kluba je kako je rečeno, prozivao pojedine fudbalere i Vukićevića nezadvoljan igrom na tom meču. Predsjednik Upravnog odbora Nikola Simović je to ovako prokomentarisao:

-“Mi znamo da je Svetislav Marković deset godina u Fudbalskom klubu Mornar i čitav grad zna koje emocije taj čovjek ima prema ovom klubu i koliko je veliki navijač. Napomenuću da je on i u prošlom periodu bio u Skupštini kluba. On se na tom meču na kojem ja nijesam bio niti ga gledao, prvo hoću da kažem, ponašao kao navijač, a kao drugo neću da ulazim u detalje jer čitava Crna Gora bruji o toj utakmici. Ja u nikoga ne mogu da uperim prst, niti to želim. Ovom prilikom samo želim da istaknem da smo u fudbalskom klubu testirali dosta ljudi i igrača i da će sigurno po završetku sezone biti rezova kada je o igračkom kadru riječ. Neću da imenujem nikoga niti želim da budem policajac kako bih nekoga napadao ili branio, ali sigurno pojedinci kako se ponašaju koji su ponikli u ovom klubu i kako igraju za Mornar ove sezone, samo mogu da kažem da je to prevršilo svaku mjeru. Inače, to i ne treba da napominjem, intencija svih u klubu, od čelnika do ekonoma je da Mornar na fer i sportski način privede ovu sezonu do kraja, rekao je Simović.

Na pitanje novinara zašto nakon takvih prozivki nije uključeno i tužilaštvo, predsjednik Skupštine Asim Andrić je kazao da oni kao klub nemaju takve indicije:

-“Mi nemamo takve indicije ! To što je neki pojedinac pa makar on bio i član Skupštine govorio sa tribina, njegova je stvar. Neka to on uputi prema nadležnim institucijama i organima i neka to procesuiraju. Uprava kluba nema bilo kakvih indicija da FK Mornar niti bilo ko od igrača i trenera se bavi tim stvarima. I zaista niti sam razmišljao o tome niti mi pada na pamet da se bavim tim stvarima, jer mi je savjest mirna, ruke čiste i potpuno sam oko toga relaksiran. To što će neko uprijeti prstom, to me uopšte ne zanima, a da je drugačije zacrvenio bih se i otišao. Svako ko ima bilo kakvu indiciju, osim ako ona nije nerealna ili navijački orjentisana, proizašla iz privatnih odnosa ili bilo kako drugačije, može da nam se obrati. Ponavljam, u svakoj drugoj varijanti ako ima indicije neka ode u tužilaštvo ili nama neka napismeno podnese te sumnje i organi kluba će se odgovorni odnijeti prema tome, istakao je Andrić.

Poslije te utakmice, trener Mladen Vukićević je napustio klupu Mornara, ali predsjednik Upravnog odbora Nikola Simović je već za sjutra zakazao novi razgovor sa Vukićevićem, ističući da bivšeg igrača, kapitena i trenera Mornara niko nije otjerao iz kluba, već da je on “pogođen” prozivkama na pomenutoj utakmici kazao da to više ne može da trpi:

-“Mladena Vukićevića niko nije istjerao. To je čovjek koji je ostavio veliki trag u barskom fudbalu, čovjek koji je igrao za Mornar, bio kapiten i trener u klubu. On je da i to kažem veliki prijatelj sa Markovićem. Što se tu izdešavalo ne bih htio da nagađam. Ja sjutra imam zakazan sastanak sa njim i još jednom bih podvukao da njega niko nije istjerao iz kluba. Nazvao me poslije utakmice i rekao mi “ja više ovo ne mogu da izdržim”. Na te njegove riječi, zamolio sam ga da razmisli o svojoj odluci, da su još četiri kola preostala do kraja, na što mi je on rekao da nema što o tome da razmišlja i da je odluku donio, završio je Simović.

Do kraja šampionata u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore preostala su još četiri kola, a Mornar će dva puta igrati kao domaćin. U subotu protiv Iskre na “Trešnjici” u Golubovcima, dok će Zetu ugostiti na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu. Barani će u gostima takođe igrati dva puta, protiv OFK Titograda, dok će ovogodišnju prvoligašku odiseju završiti u Radanovićima protiv Grblja u poslednjem 36. kolu koje je na programu 25. maja.

Share.

Comments are closed.