Finalni mečevi odbojkaškog Kupa Crne Gore u petak: Luka Bar izlazi na megdan aktuelnom osvajaču duple krune

Bijelo Polje će u petak, 29. marta, biti centar crnogorske odbojke – u SC „Nikoljac“ odigraće se finalni mečevi Kupa Crne Gore u obje konkurencije. Tim povodom, održana je konferencija za medije u prostorijama OSCG.

Odbojkaški program otvoriće žensko finale, u kom će se od 17 sati sastati aktuelni osvajač duple krune, Herceg Novi i rekorder po broju pehara i finala, sedmostruki osvajač Kupa, Luka Bar.

„Drugu godinu zaredom igramo finale Kupa i favoritkinje smo, a to samo po sebi nosi veliku težinu. Ali, zaista mislim da ćemo finale odigrati na najvišem nivou i da ćemo dati sve od sebe da osvojimo prvi trofej u sezoni. U jako smo dobrom ritmu i atmosfera u timu je odlična”, rekla je kapitenka Herceg Novog Ralica Vasileva.

“Luka Bar je kvalitetna, zasluženo je u finalu Kupa. Odigrale smo dvije utakmice protiv njih i znamo šta nas čeka, na šta bi trebalo da se najviše fokusiramo i sa kojom taktikom da izađemo. Poslije našeg finala igraju i muškarci, sigurno će biti dosta toga da se vidi”, poručila je Vasileva.

Kapitenka „sirena”, Dušanka Petrović, vjeruje da će finale biti zanimljivo.

„Drago mi je da smo u finalu Kupa, to je donekle i tradicija. Naporno smo trenirale u prethodnom periodu, dobro smo se spremale. Mlada smo ekipa i željna dokazivanja, nadam se da ćemo to pokazati u finalu. Nastojaćemo da u utakmicu protiv Herceg Novog uđemo maksimalno fokusirane, kako bismo iskoristile svaku šansu koja nam se ukaže. Rival je iskusnija i kvalitetnija ekipa od nas. Sigurna sam da borba neće izostati i da će ljubitelji odbojke u Bijelom Polju uživati”, kazala je Petrović.

U muškom finalu, od 20 sati, domaćin finala, ekipa Jedinstva, sastaće se sa ekipom Budve. Upravo su Bjelopoljci braniocu pehara nanijeli jedini poraz ove sezone.

Obezbijeđen je prenos oba meča na RTCG2.

Share.

Comments are closed.