Finale Kupa u odbojci: Galeb i Luka Bar u borbi za pehar

“Dođite da zajedno uživamo u spektaklu” – jednoglasna je poruka kapitena i trenera finalista Kupa na konferenciji za novinare koja je uoči današnjeg finala održana u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Finalne utakmice Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice odigraće se danas u dvorani “Verde Complex” u Podgorici.

U prvom finalu od 15:30 časova igraće odbojkašice aktuelnog osvajača Kupa Galeba protiv aktuelnog šampiona Luke Bar.

U finalu odbojkaša od 18 sati sastaće se prošlogodišnji osvajač duple krune, ekipa Budve, i Budućnost volley, vicešampion u oba takmičenja.

Na konferenciji za novinare, prvo su govorili akteri prvog finala u kojem se sastaju aktuelni osvajač Kupa Galeb Liko Soho Group i Luka Bar.

“Očekuje nas jedna vrlo dobra utakmica. Mislim da je ovo finale već postala tradicija u crnogorskoj odbojci. Igramo na neutralnom terenu i nadam se da nas očekuje jako kvalitetan meč u kojem ćemo uživati i mi akteri, a naravno i publika. Što se tiče konkretno naše ekipe, nadam se da ćemo sav trud koji smo uložili ove sezone krunisati peharom. To su želje svakoga, ali prije svega nadam se da će to biti spektakl u kome će svi uživati. i igrači i publika”, kazala je Teodora Čavić, sjajna kapitenka Galeba.

Galeb Liko Soho Group u meč ulazi kao branilac trofeja u Kupu, ali i prvoplasirana ekipa na kraju ligaškog dijela takmičenja, pod vođstvom mladog trenera Petra Kokovića.

“Svaka utakmica sa Lukom Bar je priča za sebe, tako će biti i ovog puta. Od igračica očekujem rad i disciplinu na terenu. Što se tiče uloge favorita, mislim da su šanse 50:50 i da će svega nekoliko lopti odlučiti utakmicu. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da uživa u sjutrašnjoj odbojci”, istakao je Koković.

Kapitenke Galeba i Luke Bar

Dušanka Petrović je u praktično svakom susretu lider svoje ekipe i time na najbolji način opravdava ulogu kapitena Luke Bar. Uoči finala Kupa obećava da će njene saigračice i ona dati sve od sebe…

“Pokušaćemo da prekinemo jednu lošu seriju kada je u pitanju Kup takmičenje. Očekujem tešku i kvalitetnu utakmicu. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem da će svaka igračica dati maksimum i sigurna sam da rezultat neće izostati”, optimista je Petrovićeva.

Trener aktuelnog, ali podmlađenog šampiona Luke Bar Vladimir Milačić, nije štedio komplimente na račun protivnika…

“Mislim da je Galeb ove godine sklopio jednu dobru ekipu, sa dvije Amerikanke, koje su za našu ligu ozbiljni igrači. Vratila se Teodora Čavić i ona je sigurno donijela kvalitet više, tu je i Marija Bojić koja je prošle godine bila najbolja igračica lige. Pero to sasvim korektno vodi, vidi se da su dobro utrenirana ekipa. Mi smo ove godine ipak oslabljeni, nismo uspjeli da nadomjestimo odlaske nekih naših bitnih djevojaka. Međutim, finale Kupa je jedna utakmica, iznenađenja su moguća. Ako nam se pruži šansa, mislim da ćemo znati da je iskoristimo. Nadam se jednoj lijepoj odbojkaškoj predstavi, pozivam publiku da dođe u što većem broju da uživa i podrži i jednu i drugu ekipu”, kaže Milačić.

Kod odbojkaša Budva brani duplu krunu, a osvajanje oba trofeja zacrtano je u planovima Budvana i prije početka ove sezone.

S druge strane, Budućnost volley će i ove godine probati da najvećem rivalu pokvari dvostruko slavlje, a da li će biti uspješnija nego prošle godine, ostaje da se vidi.

Finalne utakmice Kupa Crne Gore 2022. za odbojkaše organizuje Odbojkaški savez Crne Gore.

Upravni odbor OSCG donio je odluku da troškove kompletne organizacije i sudijskih taksi za finalne utakmice Kupa Crne Gore 2022. snosi Odbojkaški savez Crne Gore i time na još jedan način pomogne odbojkaške klubove u Crnoj Gori.

Obje utakmice direktno će prenositi RTCG i MNE SPORT.

Share.

Comments are closed.