Dupla kruna za Galeb Liko Soho Group; Poslije 11 godina “crveno-bijele” se okitile titulom prvaka Crne Gore

Galeb Liko Soho Group – Luka Bar 3:0 (25:20, 25:21, 25:16)

Bar: SD “Topolica”, gledalaca oko 600.
Sudije: Dragana Vučinić (Podgorica) i Sonja Simonovska Bar)

Galeb Liko Soho Group: Džerard 6, Šćepanović 7, Krivokapić, Laković 9, Medin (lib.), Stojanović, Labović (lib.), Radović, Kovačević, Vlaović, Dragojević, Fergus 10, Čavić 9, Bojić 8.

Luka Bar: Petrović 12, Balović, Kovač (lib.), Tvrdišić (lib.), Hodžić 2, N. Martinović, Pepđonović 6, Gardašević, Vukoslavčević 3, Raičević, Zarubica, Ražnatović 4,  Marković, M. Martinović 10.

Odbojkašice Galeba Liko Soho Group-e nove su šampionke Crne Gore. Pulenke Petra Kokovića savladale su u finalu plej-ofa gradskog rivala Luku Bar sa 3:0 u pobjedama, osvojile treću titulu prvaka od sticanja nezavisnosti Crne Gore i tako prekinule dominaciju “sirena” u domaćem šampionatu koje su osvojile devet uzastopnih titula prvaka naše zemlje.

U trećoj utakmici finalne serije Galeb je slavio kao i u prethodna dva meča sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:21, 25:16). Poslije 11 godina čekanja sastav Petra Kokovića je osvojio svoju treću titulu. Prethodne dvije titule prvaka Crne Gore osvojile su 2010 i 2011. godine.

Ujedno, “galebice” su se ove sezone okitile u duplom krunom, nakon što su nedavno osvojile Kup Crne Gore, savladavši takođe Luku Bar.

“Zahvalio bih se prvo devojkama na odličnoj sezoni. Kada imate u ekipi prije svega dobre ljude i vrhunske igračice, rezultat ne može biti drugačiji nego što jeste. Takođe sve pohvale za rad, požrtvovanje i pristup tokom čitave sezone. Zahvalio bih se, takođe, i upravi na izvanrednim uslovima koje su obezbijedili i zaista je čast biti dio svega ovoga. Takođe da naglasim i ogromne zasluge Rajka Tijanića, pomoćnika Toma Pekića i kondicionog trenera Vladana Mihailovića koji su svojim ogromnim zalaganjem bili velika pomoć tokom čitave sezone. Mogu slobodno reći da je ovo sezona iz snova i da mi je privilegija biti trener jedne ovakve ekipe. Još jednom da se zahvalim i publici koja nam je bila vjetar u leđa tokom čitave sezone. Na kraju dupla kruna kako i priliči crveno-bijeloj boji”, istakao je trener Galeba Petar Koković.

Stručni štab OK Galeb

Pehar kapitenki Galeba Teodori Čavić i zlatne medalje ekipi Galeba uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

Kapitenka Galeba Teodora Čavić i predsjednik OSCG Cvetko Pajković

Kao što se i očekivalo treća utakmica finalne serije donijela je najbolju odbojku.

Prva dva seta su potvrdila da se najbolja ženska odbojka u Crnoj Gori igra u Baru.

Iako ni večeras nijesu osvojile set, Luka Bar je u prvom i drugom setu pokazala “zube” i bila u igri do samog kraja ta dva perioda. Ipak, kvalitet Amerikanki je došao do izražaja uz raspoloženu Andreu Laković za konačnih 3:0.

Megan Fergus je meč završila sa 10 poena, Andrea Laković i Teodora Čavić sa devet, dok je Marija Bojić meč završila sa osam poena.

U ekipi Luke Bar Dušanka Petrović je meč završila sa 12 poena, Mia Martinović sa 10, a Iva Pepđonović sa šest.

Srebrne medalje odbojkašicama Luke Bar, uručio je Nenad Vujanović, član Upravnog odbora OSCG.

-„Galeb je zasluženo osvojio titulu šampiona. Mi jednostavno nismo mogli da pariramo njihovim pojačanjima koja su dovedena u januaru. Mislim na dvije Amerikane i Andreu Laković. Recimo Laković je godinu dana starija od oba naša srednjaka. Bili su bolji, prikazali su dobru igru u sva tri meča. Čestitam i mojoj ekipi i zahvalio bih se djevojkama na dobrom i predanom radu tokom ovogodišnje sezone. Da nam je neko ponudio prije svega ovoga da ćemo igrati finale plej ofa prihvatili bi. Već smo bili prežaljeni zbog priče kako je osjetno pojačani Herceg Novi napravio odličnu ekipu, ali eto i njih smo uspjeli da prođemo u Kupu. Mi nastavljamo sa treninzima za sledeću godinu. Zahvalnost rukovodstvu Luke Bar na trudu, kao i Nenadu Vujanoviću koji nas podržava svih ovih godina – rekao je po završetku finala, Vladimir Milačić.

Stručni štab Luke Bar

Na kraju ceremonije dodjele pehara i medalja, nagrađen je sudijski par ! Komesar Lige Miloš Jovanović uručio je medalje sutkinjama treće utakmice finala Dragani Vučinić i Sonji Simonovskoj.

Sutkinje treće utakmice finalne serije
Share.

Comments are closed.