Druga šahovska liga održana u Andrijevici: Mornar nije uspio

Šahisti Mornara nisu uspjeli da se plasiraju u Prvu ligu na drugoligaškom takmičenju, održanom od 10. do 12. septembra u Andrijevici. Dobili su domaću ekipu Komova 6:0 i igrali neriješeno sa Plavskim jezerom 3:3, a izgubili od Osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja, 3,5:2,5 i, u odlučujućem meču, sinoć, od Brskova iz Mojkovca 4:2. Na kraju su bili četvrti, sa 4 meč-boda i 13,5 poena.

Najuspješniji u ekipi Mornara bio je Dragan Vukmarković koji je osvojio 3 poena, Ljubiša Pajović je sakupio 2,5, a svi ostali (Milan Minić, Zoran Novaković, Milan Vujović i mlađani Vuk Milošević) po 2, s tim da je Vujović igrao samo u nedjelju, u četvrtom i petom kolu.

Milan Vujović – Dva iz dva

Mornar je imao veliki peh što je nekoliko prijavljenih igrača otkazalo učešće u posljednjem momentu, pa je u prva dva kola (u trećem je bio slobodan), kada je i propustio prvoligaški voz, nastupio sa petoricom igrača. Zaostatak od 0:1 prije početka, barski šahisti uspjeli su da nadoknade protiv Plavljana (3:3), ali nisu protiv mladih Pljevljaka (2,5:3,5).

Izbor Andrijevice za domaćina Druge lige od strane Šahovskog saveza Crne Gore je diskutabilan. Nije čudo što je od takmičenja odustao drugi klub sa mora, Kotor, bogate tradicije kao i Mornar. Ranije su ovakva takmičenja održavana u Podgorici, svima podjednako blizu i daleko.

Da nije bilo pomoći predsjednika Opštine Dušana Raičevića, pitanje je da li bi se i barski šahisti, a većina njih je u sedmoj deceniji, u ovim neizvjesnim danima korone, uputili na skoro četvorosatni put do Andrijevice.

Konačan plasman u Drugoj ligi: 1. Plavsko jezero 10 meč-bodova i 16 poena, 2. Brskovo 9 (14), 3. Osnovne i srednje škole 6 (13), 4. Mornar 4 (13,5), 5. Komovi 0 (3,5). U Prvu ligu su se plasiirali Plavljani, Mojkovčani i Pljevljaci.

Share.

Comments are closed.