Drašković šampion Crne Gore u brzopoteznom šahu

Inter majstor iz Bara Luka Drašković šampion je Crne Gore u brzopoteznom šahu. Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu održano je u Sportskom centru u Nikšiću.

Drašković je, nakon 13 odigranih kola, osvojio prvo mjesto sa deset poena, dok je drugi sa istim brojem poena bio velemajstor Nikola Đukić.

Pored Luke učestvovao je i njegov brat Davor, kao i Miloš Pečurica koji su zauzeli 17 i 18 mjesto sa po osam poena.

Dakle, zlatna generacija barskih “rumijaša” je i dalje u vrhu crnogorskog šaha, a od subote će sva trojica igrati i Premijer ligu Crne Gore u Podgorici, doduše u tri različta kluba.

Prvenstvo u Nikšiću je karakterisala velika borba za vrh tabele, a od trećeg do sedmog mjesta sa devet poena plasirali su se velemajstor Dragiša Blagojević, fide majstor Igor Sarić, fide majstor Aleksandar Tomić, Veljko Šćekić i velemajstor Nebojša Nikčević.

Grupu igrača koji su se plasirali od osmog do dvanaestog mjesta sa 8,5 poena predvodi Jovan Milović, a slijede intermajstor Bogdan Podlesnik, fide majstor Armin Mušović, Milorad Ratković i intermajstor Milorad Ćetković.

Prvenstvo je održano u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, u okviru manifestacije Dani brzopoteznog šaha.

Manifestaciju se sastojala od dva brzopotezna turnira od kojih se prvi igrao u u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa u Podgorici, a drugi je bilo državno Prvenstvo u brzopoteznom šahu. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosio je 2,4 hiljade EUR.

Na turniru u Podgorici je igralo 65 igrača, a u Nikšiću čak 77. Sudija oba turnira je bio internacionalni arbitar, fide majstor Mladen Popović.

Share.

Comments are closed.