Divna Ratković imala tri sjajna nastupa na teniskim turnirima

Mlada barska teniserka Divna Ratković nastupala je tokom maja mjeseca na tri veoma jaka međunarodna turnira. Sve je krenulo od Španije.

Naime, od 6.  do 11. maja 2019. godine, u  organizaciji Tennis Europe u Barseloni (Španija), nastupila  je na ETA turniru prve kategorije „Sanchez – Casal Youth Cup 16“, potom je od 13. do 18. maja, te od 20. do 25. maja 2019. godine igrala i na dva ITF turnira u našoj zemlji, u Ulcinju i Podgorici.

Na sva tri turnira je igrala u starijoj uzrasnoj kategoriji, od svog godišta gdje inače nastupa i stigla do četvrfinala.

Na ETA turniru u Barseloni, u žrijebu od 32 teniserke Divna je bila postavljena za sedmog nosioca.

U prvom kolu sastala se sa Amerikankom Aliciom Ann Daly koju je pobijedila rezultatom 6:3, 6:1 . U drugom kolu sastala sa Irkinjom Celine Simunyu koju je savladala u tri seta rezultatom 4:6, 6:3, 6:0, da bi u četvrtfinalu u dva seta izgubila od Poljakinje Ade Piestrzynske.

U konkurenciji dublova Divna je nastupala sa Poljakinjom Zuzannom Frankowskomsa sa kojom je stigla takođe do četvtrfinala.

Na ITF turniru u Ulcinju, Divna je nastupala u singl i dubl konkurenciji i tu takođe stigla do četvrtfinala. Divna se u prvom kolu sastala sa sedmim nosiocem Rumunkom Frančeskom Andreom Fedorov, koja joj je predala meč nakon Divninog dobijenog seta 6:2 i vođstva od 1:0 u drugom setu. U drugom kolu se sastala sa Ruskinjom Angelinom Linnikovom koju je pobijedila u tri seta rezultatom 1:6, 7:6(5), 7:5. U četvrtfinalu sastala se sa Kazakstankom Tatyanom Nikolenko,  u kojem je poslije neizvjesnog meča izgubila u taj brejku trećeg seta rezultatom 5:7, 6:2, 6:7(4). U konkurenciji dublova sa partnerkom A. Linnikovom stigla je do četvrtfinala.

Na kraju, na ITF turniru u Podgorici takođe je igrala u singl i dubl konkurenciji. U prvom kolu singla pobijedila je Katarinu Žužul iz Hrvatske rezultatom 6:2, 6:1, dok je u drugom izgubila od Rumunke Frančeske Andree Fedorov u dva seta. U konkurenciji dublova sa partnerkom Andreom Mrvić iz Srbije stigla je do četvrtfinala.

Share.

Comments are closed.