Divna i Mujo predvode naše teniske selekcije na Samer kupu u Rumuniji

Muška i ženska teniska reprezentacija Crne Gore do 16 godina od danas do nedjelje učestvovuje na Samer kupu u Rumuniji, takmičenju koje je pandan Fed i Dejvis kup takmičenju za juniore.

Naša muška ekipa u sastavu Danilo Raičević, Milo Gazivoda i Matija Samardžić koju predvodi trener TK Top Spin iz Bara Mujo Dapčević igra će u Konstanci sa Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Grčkom, Rumunijom, Rusijom, Švedskom i Grčkom. Favoriti u grupi za prva dva mjesta koja vode u finale među osam najboljih u Evropi su Bugarska i Rusija.

Divna Ratković

Ženska selekcija koju čine Divna Ratković, Tea Nikčević i Anja Jovović igraće u Bistriti a vodi je trener Aleksandar Tomić. Osim naše ekipe u grupi su selekcije Grčke, Izraela, Rumunije, Rusije i Srbije. Izraziti favorit u grupi je Rusija koja ima tri igračice u prvih šest na ervopskoj rang listi.

Žrijeb je obavljen sinoć a mečevi prvog kola igraju se već danas. Odlazak na Samer kup finansiran je od strane Ministarstva sporta i mladih kroz program Teniskog saveza Crne Gore.

Share.

Comments are closed.