Darinka četvrta, Amir peti na 49. Prvenstvu Balkana U20

U rumunskom gradu Cluj-Napoca  drugog i trećeg jula održano je 49. Prvenstvo Balkana za juniore/ke U20 na kojem su nastupali predstavnici iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije sa preko 250 učesnika.

Crnogorski atletičari na ovom takmičenju ostvarili su zapažene rezultate. Najvredniji  i najveći uspjeh ostvario je Risto Drobnjak crnogorski rekorder i šampion u bacanju kugle za juniore član AK “Jedinstvo” iz Bijelog Polja koji je osvojio treće mjesto u bacanju kugle sa rezultatom 18,25m.

Ana Bošković osvojila je četvrto mjesto sa rezultatom 43,49m u bacanju koplja,četvrto mjesto u bacanju diska sa rezultatom 40,53 metra i sesto mjesto u bacanju kladiva sa 42,58metara.

Darinka Đuričković članica barskog Mornara u bacanju kugle osvojila je četvrto mjesto sa rezultatom 11,60 metara i u bacanju koplja peto mjesto sa rezultatom 42,99m.

Amir Papazi član barskog Tempa u bacanju koplja osvojio je peto mjesto sa 58,92m.

Edin Erović u trci na 400m osvojio je šesto mjesto sa rezultatom 49,72 sekunde.

-“Balkanska prvenstva u atletici zaista prevazilaze okvire Balkana jer na njima ucestvuje 19 država. Svi naši sportisti došli su sa ostvarenim normama ABAF-a na ovaj šampionat i plasirali se u sam vrh po plasmanima i rezultatima. Posebno želim istaći medalju Rista Drobnjaka u bacanju kugle,gdje je pokazao uzlaznu formu pred evropski juniorski šampionat koji će se održati polovinom jula u Švedskoj za koji je Risto ispunio normnu EAA”- istakao je selektor atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović¸koji je bio Tim lider ekipe, sa kojim je bio i trener Danilo Ristić.

Share.

Comments are closed.