Dame počele pripreme za kvalifikacije, čekaju se reprezentativke iz Luke Bar i Galeba

Nakon odbojkaša koji su se okupili u nedjelju, dan kasnije počele su ipripreme i odbojkašice Crne Gore za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Zbog  izuzetno uzbudljivog finala plej-ofa domaćeg šampionata, djevojke iz Luke Bar i Galeba pridružiće se kasnije, pa su se u hotelu “Voco” u Podgorici selektoru Nikoli Masoničiću u ponedjeljak 19. aprila javile: Marija Šušić, Ema Uskoković, Nikoleta Perović, Mina Dragović, Saška Đurović i Melisa Cenović.

O početku priprema selektor Nikola Masoničić kaže:

Reprezentaciji će se kasnije pridružiti Lana Labović, Tijana Tvrdišić, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dijana Vuković, Nevena Vukčević, Dušanka Petrović, Ana Otašević, Marija Milović, Evgenija Milivojević, Danijela Džaković, Milena Burzanović i Jelena Cvijović. Nažalost, reprezentacija će biti oslabljena neigranjem kapitenke Tanje Bokan, koja i pored velike volje zbog bolesti nije mogla da se odazove.

Selektoru Masoničiću, pomagaće treneri Predrag ĐonovićMarko Radusinović i Zlatko Ćaćić. Kondicioni trener je Vladan Mihailović, statističar je Đorđe Nahod, ljekar reprezentacije je prof.dr Miroslav Kezunović, a fizioterapeut Tanja Savović.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi D sa ekipama Slovačke, Finske i Kosova, a turniri će se održati u Podgorici i Nitri (Slovačka).

A evo šta o pripremama i šansama naše selekcije govori kapitenka Nikoleta Perović:

Prvi turnir kvalifikacija, koje bi našoj zemlji mogle da donesu istorijski, prvi plasman na Evropski šampionat, održaće se od 7. do 9. maja u Podgorici, a drugi od 13. do 15. maja u Nitri (Slovačka).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bulgarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž-Napoki (Rumunija). Borbe za medalje biće u Beogradu. Osim domaćina i osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019, mjesto na šampionatu Starog kontinenta imaće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠICA – GRUPA D

Turnir u Crnoj Gori

7. maj
Finska – Slovačka
Crna Gora – Kosovo

8. maj
Slovačka – Kosovo
Finska – Crna Gora

9. maj

Kosovo – Finska
Slovačka – Crna Gora

Turnir u Slovačkoj

13. maj
Slovačka – Crna Gora
Kosovo- Finska

14. maj
Crna Gora – Finska
Slovačka – Kosovo

15. maj
Crna Gora – Kosovo
Finska – Slovačka

Share.

Comments are closed.