Crnogorskim odbojkašicama bronzana medalja

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu.

Izabranice Marka Radusinovića u posljednjem kolu savladale su Albaniju sa 3:1 (25:11, 25:10, 11:25, 25:11) i tako iza sebe na tabeli ostavile upravo Albanke, te odbojkašice Sjeverne Makedonije, od kojih su bile bolje u petak.

Ovog puta u redovima crnogorske selekcije najefikasnija je bila Baranka Simona Petranović sa 15 poena, jedan manje osvojila je Majda Čakar, a dva manje u odnosu na Simonu kraj svog imena upisala je kapitenka i bivša odbojkašica Galeba, Marija Šušić. U ekipi Albanije nije bilo igračice sa dvocifrenim brojem poena, a devet je osvojila Ilva Naco.

Prvo mjesto osvojila je Srbija, druga je Turska, Albanija je četvrta, a Sjeverna Makedonija peta.

Veliko priznanje dobila je kapitenka naše reprezentacije Marija Šušić, koja je izabrana za najbolju tehničarku Balkanskog prvenstva.

Za najbolju igračicu šampionata (MVP) izabrana je Vanja Savić (Srbija), a u idealnom timu su još korektorka Defne Basiolku (Turska), libero Ilajda Naz Gergef (Turska), srednja blokerka Minja Osmajić (Srbija), primač servisa Jovana Cvetković (Srbija), dok je nagradu za fer-plej dobila Mea Martiri (Albanija).

Share.

Comments are closed.