Članica džiu džicu kluba Mornar Elena Stojanović vicešampionka svijeta

Prvog takmičarskog dana Svjetskog prvenstva za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u Abu Dabiju, Elena Stojanović osvojila je drugo mjesto. Mlada Baranka je u uzrasnoj kategoriji kadeti U16, u finalu do 57 kg u borbama poražena od ruske reprezentativke, dok je u četvrtfinalu i polufinalu, bila bolja od predstavnica iz Kazahstana i Grčke.

Inače, džiu džicu reprezentacija Crne Gore je prvi takmičarski dan u Abu Dabiju završila sa osam medalja – jednom zlatnom, dvije srebrne i pet bronzanih.

Zlatnu medalju osvojio je duo miks šou par Stefan Vukotić i Lidija Caković u seniorskoj konkurenciji, koji su u finalu bili bolji od drugova iz reprezentacije Vuka Dragutinovića i Aleksandre Popović.

Bronzani su bili u borbama kadeti Filip Popović (do 73), Stefan Ćorović (do 42), junior Luka Trninić (do 66) i mlađa seniorka Anđela Vukčević (preko 70) i seniorski duo klasik sistem Stefan Vukotić i Filip Pešić.

U četvrtak drugog takmičarskog dana na šampionatu u Abu Dabiju od crnogorskih reprezentativaca nastupiće kadetkinje Vedrana Praščević (do 52) i Kristina Radosavović (do 63), mlađi seniori Selma Ličina (do 63), Aleksa Radulović (do 77), Mladen Bojanović (do 85), Krsto Radulović (do 94), kao i takmičari u duo klasik sistemu u seniorskoj konkurenciji.

Share.

Comments are closed.