Četiri decenije u borilačkim sportovima: Saša Boltić trener godine

Poslednjih dana 2021. godine osnivač i trener Džiju džica kluba „Mornar“, Saša Boltić dobio je laskavu titulu trenera godine. Boltić je već 43 godine u borilačkom sportu. Nekadašnji sjajni sportista, a sada isto takav i trener, za sobom ima majstorska zvanja i crne pojaseve u karateu, džiju džici i aikidou.

Član je Upravnog odbora Džiju džica Saveza Crne Gore i jedan od trenera reprezentacije Crne Gore.

Svoje veliko iskustvo prenosi i na mlađe naraštaje u gradu koji, po svemu sudeći, nastavljaju onamo gdje je on stao.

Pod njegovim vođstvom , u oktobru je juniorska džiju džica reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, osvojila pet medalja.

Mjesec kasnije, u novembru, predvodio je reprezentacije Crne Gore na Prvenstvu svijeta u Abu Dabiju, gdje su takođe postigli vrhunski rezultat, vrativši se sa 18 osvojenih medalja, a kojih su dvije srebrne m stigle u Bar i džiju džica klub „Mornar“.

Posljednji rezultati, ali i kompletan rad od četiri decenije, Boltića su  preporučili za trenera godine za 2021.

„Prije sveg, velika čast je i svakako obaveza više, dobiti priznanje za trenera godine u svom gradu. I to u gradu u kome je toliko uspješnih sportista i sportskih radnika – trenera. Višedecenijski rad u sportu i toliko odricanja i truda morali su dovesti do uspjeha vrijednog pažnje, a priznanje koje sam dobio to i potvrđuje, kaže za Radio Bar i Bar info Saša Boltić.

Posljednjih godina Boltić je veoma aktivan u džiju džici, što je krunisano krajem prošle godine sa dva sjajna rezultata njegovih pulenki, koje su već godinama u crnogorskom i regionalnom vrhu.

„Dva finalna meča i dvije srebrne medalje koje su osvojile Kristina i Elena, članice barskog JJK ‘Mornar’, samo su kruna velikog rada i truda trenera u našem klubu, tako da ovo priznanje mogu da podijelim sa mojim sjajnim kolegama, trenerima Jovom Stojanovićem, Rafetom Šahmanom i Srđanom Stojanovićem“, ističe Boltić.

U barskom klubu, kaže on, nema mnogo vremena za uživanje u nagradama i sjajnim rezultatima. Već prvih dana 2022. godine okrenuli su se novim obavezama.

„Prošle godine smo na Svjetskom prvenstvu učestvovali sa troje takmičara, ali ove godine nam je plan da učestvuje njih šestoro i nadam se da ćemo to i ostvariti, odnosno postići još veći uspjeh. Pripreme smo počeli prije dva dana, jer nas već krajem marta očekuje Evropsko prvenstvo u Grčkoj. Pored šampionata u Grčkoj, svakako da ćemo se sa velikim žarom pripremati i za naredni oktobar i Svjetsko prvenstvo u Dubaiju. Osim ta dva velika takmičenja, biće još dosta obaveza tokom godine, državnih šampionata ali i turnira. Odmora skoro da i nema jer se forma naših sportista mora dovesti u najbolje moguće stanje. Ova godina ce biti godina velikih očekivanja, a nadamo se i uspjeha. Barski takmičari su u svom uzrastu jedni od najboljih u regionu ali i u svjetu“, sa ponosom zaključuje najbolji trener Bara za 2021, Saša Boltić.

Share.

Comments are closed.