CEDIS Premijer liga u šahu: Crnogorac, Elektroprivreda i Mimoza na vrhu

Šahisti cetinjskog Crnogorca, nikšićke Elektroprivrede i Mimoze iz Tivta dijele čelnu poziciju na tabeli CEDIS Premijer lige nakon četiri odigrana kola.

U derbiju kola Rudar je bio na pragu pobjede protiv Elektroprivrede, zahvaljujući pobjedama Slaviše Milanovića i Stjepana Krstonijević, ali su Luka Drašković, Boban Bogosavljević i Igor Sarić preokrenuli rezultat.

Najduže su za tablom ostali Boro Miljanić i Nikola Potpara, a nekadašnji omladinski prvak Jugoslavije je odigrao kao u najboljim danima i donio Nikšićanina veliku pobjedu.

Crnogorac je opravdao ulogu favorita protiv Herceg Novog, a pobjede su ostvarili Miloš Perunović, Dragan Kosić, Miloš Pečurica i Danilo Pobor, dok je poen Herceg Novom donio Nenad Karišik.

Remizirali su Milo Pobor i Zoran Runić.

Budućnost je maksimalnim rezultatom 6:0 pobijedila Berane, dok je Mimoza savladala Bihor 5:1.

Poen Bihorcima donio je Miloš Milošević koji je savladao Milana Draška, a kuriozitet je da je sve poene Bihoru donio upravo mladi fide majstor iz Beograda.

Danas je na programu peto kolo, koje u Odmaralištu Crvenog krsta u Sutomoru počinje u 16 sati i 30 minuta. Parovi su: Berane – Mimoza, Rudar – Budućnost, Prosvjeta – Elektroprivreda, Bihor – Herceg Novi.

Ljubitelji šaha partije mogu pratiti preko sajta ŠSCG www.sahcg.me  .

Share.

Comments are closed.