CDPR: Zbog aktuelne situacije odgođen tradicionalni košarkaški turnir u Sutomoru povodom Dana državnosti

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, tradicionalno, ovog puta četrnaesti put, povodom Dana državnosti Crne Gore, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, trebalo je na sam dan praznika da organizuje košarkaški turnir za pionire, odgođen je zbog trenutne situacije.

-“Zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID – 19, smatrali smo da je bolje odgoditi turnir i održati ga u sigurnijim i normalnijim uslovima za djecu i ekipe koje će nastupati. Na ovaj način ne dovodimo mlade košarkaše, njihove porodice i gledaoce koji prate turnir u situaciju da budu zaraženi virusom” kažu iz CDPR-a.

-“Pored obilježavanja praznika, ovo kao i uvijek predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga ovakvi događaji kao košarkaški turnir predstavljaju samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera”.

Turnir je redovno održavan prvih godina na košarkaškom terenu Hotela „Sidro” u Baru, a zatim na terenima OŠ „Kekec” u Sutomoru ili OŠ „Ante Đedović” u Baru.

Učesnici ovogodišnjeg košarkaškog turnira za pionire „Sutomore 2020” trebale su biti ekipe iz Bara, Pljevalja, Podgorice i Sutomora, za koje bi nastupali igrači rođeni 2007 i 2008. godine.

-Nadajući se konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID – 19, preporučujemo svima da budu Odgovorni i poštuju mjere Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), prvenstveno one osnovne i najefikasnije, kao što su: održavanje fizičke distance – 2 m, nošenje maske i stalna higijena ruku kako je to predviđeno, saopštena je iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka.

Share.

Comments are closed.