Bubanja poslije Zete napušta kormilo Mornara

Uoči utakmice sa Zetom stigla je vijest da Slavoljub Bubanja više neće biti trener fudbalera Mornara.

Kako nam je kazao sada već bivši trener Barana, sporazumno je raskinuta saradnja, a Bubanja će danas, što je neuobičajeno u ovakvim prilikama, ipak sjedeti na klupi Barana.

Nikšićki strateg, koji je upravo u Baru pisao na neki način istoriju, ne samo u Mornaru već i u OFK Baru (kojeg je iz treće lige uveo u elitu) je uradio velike stvari za ovaj sport u gradu pod Rumijom … Poslije OFK Bara, po treći put je bio u Baru, drugi put Mornaru, sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu i koji je za proteklih godinu dana (u Bar stigao 3. novembra 2020. godine) vodio ovaj tim na 36 utakmica i ostvario 20 pobjeda, 10 remija i 6 poraza.

-“Proveo sam u Baru zaista lijepe trenutke, imao podršku cjelokupne fudbalske javnosti. Takav je trenerski posao, kad ekipi ne ide, onda trener mora da preuzme odgovornost i zaista što se tiče poslednjih 10-15 dana, odnosno kada je riječ o utakmicama sa Budućnošću i Igalom, ranije sam kazao da krivicu za loše rezultate lično ja preuzimam.

Mornaru i navijačima želim puno sreće i uspjeha i nadam se da će očekivani rezultati da stignu već u nastavku sezone. Po mišljenju mnogih igrali smo najljepši fudbal, ali to očigledno nije bilo dovoljno.

Mornar je za mene nešto posebno i svi koji me znaju svjedoci su da sam dao kompletnog sebe da napravimo što bolji rezultat sa ovim klubom. Žao mi je što odlazim, ali iskren da budem moram biti ponosan na godinu dana, jer je to bio period sjajnih rezultata i igara. Drago mi je što su ljudi, ne samo u Baru, već uopšte, prepoznali da je Mornar tim koji igra dobar fudbal i da se nikada nijesmo branili.

Pored toga moram istaći da sam u igračkoj i trenerskoj karijeri promijenio 15 gradova, ali odnos gradonačelnika Dušana Raičevića, takav elan, želja, doprinos fudbalu i generalno sportu, nijesam vidio kod nijednog gradonačelnika nikada. Svaka mu čast i vjerujem da će uz podrške Opštine Bar imati klubove koji zaslužuju da budu u vrhu – rekao je za Sport Bar Slavoljub Bubanja, koji će danas biti na klupi barskih plavo-bijelih, a zatim nakon duela sa Zetom napustiti ,,kormilo” tima.

Share.

Comments are closed.