Bubanja obavio prozivku uoči početka priprema za novu sezonu Telekom 1.CFL i poručio: “Cilj Mornara je Evropa, a ne opstanak“

Fudbalski klub Mornar, novi član Telekom Prve crnogorske lige, večeras je počeo pripreme za novu sezonu. Na prvom okupljanju bio je kompletan pogon koji je na ubjedljiv način u sezoni za nama osvojio “Amplitudo” Drugu fudbalsku ligu.

Šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja poželio je igračima dobre pripreme, puno zdravlja, ali i istakao da će od svih na treningu kao i utakmicama tražiti maksimalnu posvećenost i angažovanost …

-“Najvažnije je da se usredsredimo na naš cilj, a to je Evropa ! Ko misli da to nije naš cilj, odnosno sad ovdje od nas prisutnih na prozivci da nemamo ekipu za Evropu, taj mi ne treba niti minuta u klubu. Meni je bitno da smo zadržali ekipu koja je ušla u Prvu ligu ! Normalno da se moramo pojačati ali samo sa igračima koji su željni da sa ovom grupom naprave iskorak da su gladni da naprave rezultat, a ne da dovodimo imena i prezimena da bi rekli Mornar se pojačao, a na kraju se ispostavi da su samo novajlije, istakao je Bubanja i dodao:     

-“Ne tu nesmijemo da pogriješimo, još važnije je da su nam obezbijeđene pripreme od 3. jula na Zlatiboru u “Palisadu”. Mnoge ekipe iz Srbije iz Super lige nijesu mogle da obezbijede hotel “Palisad”, što nešto govori kada je ovaj klub u pitanju”, kaže Bubanja.

Strateg Barana ističe da su na Zlatiboru zakazali i određeni broj provjera:

-“Već imamo određeni spisak ekipa sa kojima ćemo odmjeriti snage u Srbiji. Između ostalih igraćemo protiv Mladosti iz Lučana, Novog Pazara, Spartaka, Rudara iz Prijedora (BiH), makedonske Bregalnice, Pjunika iz Jermenije, Radnika iz Surdulice, dakle sve Super ligaši iz Srbije, odnosno kvalitetne ekipe u svojim zemljama. To će biti dobre provjere gdje ćemo moći da vidimo što možemo očekivati i koji kvalitet posjedujemo za našu Prvu ligu, dodaje Bubanja i poručuje:

-“Najbitnije je da napravimo prvo jednu selekciju, zatim kolektiv i normalno kada to spojiš sa agilnom upravom dobijaš jedan sistem. Sigurno je da će pokušati da ruše sa raznih strana protivnic, ali teško će ovu grupu moći rušiti, jer jedno je sigurno, oni mogu pasti ali i još brže ustati. Bitno je da oni koji vole Mornar vjeruju u svoj klub da ga bodre i tada nam niko nista neće moći, podvlači Slavoljub Bubanja.

Strateg Barana dodaje da “energija mora da ih krasi”.

-“Još jednom podvlačim, nećemo dovoditi imena koja nisu „gladna” Prve lige i ne mogu da odgovore našim ambicijama, jer dres Mornara mora da bude svetinja. „Klinci“ odnosno igrači iz mlađih selekcija Mornara će takođe proći ovu fazu priprema, kao što je to bio slučaj uoči početka ovogodišnjeg proljećnog dijela sezone. Ono što je za ovaj trenutak takođe važno je da smo izmirili sve obaveze prema igračima – ističe Bubanja.

-“Očekuje nas dosta obaveza. Već od srijede radićemo dva puta dnevno, prije podne u teretani, a uveče pod reflektorima na stadionu. Do odlaska na pripreme nećemo imati nijedan slobodan dan, a u planu su i dvije utakmice do odlaska na Zlatibor. Prva utakmica je već u nedjelju 20. juna, protiv japanske Adrie, a druga sedam dana kasnije, ali vidjećemo koja će to biti ekipa. Biće svakako naporan rad, ali svi to moraju da odrade da bi bili spremni za napore koji nas čekaju – kazao je strateg Barana Slavoljub Bubanja.

Fudbalere i stručni štab pozdravili su sportski direktor Mitar Novaković i član Uprave kluba Milovan Mićo Perović.

Nakon prozivke Barani su odradili lakši trening na pomoćnom terenu SRC “Topolica”.

Share.

Comments are closed.